Casper G770 aşırı ısınıp FPS düşürüyor

Falcoo

Picopat
Daha fazla  
5 sene önce Casper G770 model laptopunu aldım, şu ana kadar hiç bakıma götürmedim. Dünden beri olan bir sorun var, oyun oynarken (Valorant) ilk başlarda gayet akıcı oynamama rağmen muhtemelen fazla ısındığı için FPS değerlerim 5'e kadar düşüyor. 2 3 dakika sonra düzeliyor ne yapabilirim? Ayrıca sadace oyunlarda değil laptop çok ısınmışa YouTube videoları bile donuyor.

Yaşadığım yerde Casper'ın herhangi bir bakım servisi yok aldığım yere götürsem yaparlar mı acaba?
Güvenilir bir yerse kendi servisinden daha iyi bile yapacaktır. Zaten garantisi çoktan geçmiş. Birkaç laptop bakım videosu izleyip kendiniz bile yapabilirsiniz.

İçindeki fanlar ve bakır bloklar toz içindedir. Bundan dolayı işlemciler soğutulamadığı vakit termal macun da özelliğini kaybettiği için gpu ve cpu fazla ısınır. Donanım zarar görmesin diye de içlerinde bulundurdukları yazılım sayesinde frekans düşürüp sıcaklığı o şekilde düşürürler. Size de bunun sonucu fps in çakılması olarak yansıyor. Sebep ise laptop un termal bakımlarının aksatılması. Bakıma verin laptop ı düzelir. Bundan sonra da her sene düzenli olarak bakım yaptırın ihmal etmeyin kalıcı hasar bile oluşabilir.

İçindeki fanlar ve bakır bloklar toz içindedir. Bundan dolayı işlemciler soğutulamadığı vakit termal macun da özelliğini kaybettiği için GPU ve CPU fazla ısınır. Donanım zarar görmesin diye de içlerinde bulundurdukları yazılım sayesinde frekans düşürüp sıcaklığı o şekilde düşürürler. Size de bunun sonucu FPS'in çakılması olarak yansıyor. Sebep ise laptop un termal bakımlarının aksatılması. Bakıma verin laptop ı düzelir. Bundan sonra da her sene düzenli olarak bakım yaptırın ihmal etmeyin kalıcı hasar bile oluşabilir.

Hocam oyunu geçtim oyun dışında YouTube videolarının hatta direk bilgisayarin aynen şu an olduğu gibi fena kasması ve donması sıcaklıkla mı ilgilidir?

5 sene önce Casper G770 model laptopunu aldım, şu ana kadar hiç bakıma götürmedim. Dünden beri olan bir sorun var, oyun oynarken (Valorant) ilk başlarda gayet akıcı oynamama rağmen muhtemelen fazla ısındığı için FPS değerlerim 5'e kadar düşüyor. 2 3 dakika sonra düzeliyor ne yapabilirim? Ayrıca sadace oyunlarda değil laptop çok ısınmışa YouTube videoları bile donuyor.
İlk olarak güvenilir bir servise götürün, muhtemelen toz ve termal macun pedler felan ısınmasına yol açıyodur, bakım yaptırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı