Yukarıda da belirttiğim gibi: Sorun nvidia sitesindeki driver kullanılınca gerçekleşiyor. Win 8(ya da 8.1 tam hatırlamıyorum) kullandığım zamanlarda da casper sitesindeki driverı kurarak düzeltmiştim bunu. Ayrıca sizin burada paylaştığınız sürümleri de öncesinde kurmuştum ve sorun yaşamıyordum. Yaklaşık bir 3 aydır kullanmıyordum bu laptopu. Güncellemelerden olsa gerek diye tahmin ediyorum; driverda sorun oluşmuş, tekrar kurmam gerekti. Şimdi sitesinden kurdum. Ekran kartı ile ilgili bir sorun ile karşılaşmadım şu ana kadar ancak bu sorunla tekrar karşılaştım.
Tabi ki yine de sorun kesinlikle Nvidia'dan kaynaklı diyemeyiz. Fakat Nvidia driverı ile ilgili bir çözüme ulaşmak mümkün gözüküyor ben ve bu sorunu yaşayan diğer kişilerin geçmiş deneyimlerine göre. Siz de anladığım kadarıyla uzun bir süredir bu driverları kurcalıyor gibisiniz. Muhtemelen bir konfigürasyon ayarı gibi bir şeyle bu sorunu çözebilirim diye tahmin edebiliyorum. Ancak sorun tam olarak neyden kaynaklanıyor çözebilmiş değili. Tahminimce tarayıcıda gerçekleşen bi eylem kartlar arasında geçişe neden oluyor. Tarayıcı sayfasını da bu yeniliyor. Ama kesin olarak emin değilim.
Bu arada sayfa yenilenmesi çoğunlukla
- Yeni sekme açtığımda
- Yeni sekme ya da sayfada aramaya çubuğuna bir şeyler yazdığımda
Bir veya bir kaç kez gerçekleşiyor. Bunun dışında saptayamadığım nedenlerden de olabiliyor.