Casper Kalite Yorumu

fthbykl

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar daha önce kullanıcı incelemelerinde Casper VSM4210x incelemesi yapmıştım oradada Casper almasaydınız keşke tarzı yorumlar geldi. İlk önce yaklaşık 2 yıldır yaptığım gözlemlerimi paylaşacağım daha sonra neden diye soracağım.

Casper bildiğimiz gibi adı yerli olan bir türk firması, notebook kasaları ve modelleri Clevo adlı firmadan alınıyor. Casper'dan alınan bilgisayarlarda daha önce olan sorunları yazmama gerek yok sanırım. Soğutma, fason bileşen, BIOS vs... gibi sorunlardan dolayı hepimiz şikayetçiydik. Bu sorunlar yaklaşık 1.5-2 yıl önceki modellerin hepsi için geçerliydi. Bende yaklaşık 8 yıldır teknoloji ile içli dışlıyım ve bende sizin gibi önermezdim fakat etrafımda fiyatlardan dolayı casper alınmaya hala devam ediyordu. İstemeden de olsa zamanla gözlem yaptım vee git gide her yeni çıkan modelde sorunların azaldığını servislere giden notebookların azaldığını gördüm. Kendi kuzenlerim dahil casper önermeme rağmen yaklaşık 2 yıl önce Casper aldılar. Ben de gidip kullandığımda sıcaklık değerlerinin eskisi gibi olmadığını gayet normal olduğunu gördüm hem yük altında hem de boşta (boşta yaklaşık 40-45, yükte 80-85) . Üstelik oynanan oyunlar Call of Modern Warfare serileri, Battlefield 3, Crysis 2, Bad Company 2 tarzı sistem isteyen oyunlardı. Bende hardiskimi alıp merakımdan dolayı diğer iki arkadaşımda da denedim ve gerçekten aynı oyunlarda aynı değerleri aldım.

Sonuç olarak; bende bir şans daha verip önyargılarımı kırarak bir fiyat-performans ürünü olan vsm4210x'i aldım. Yaklaşık 2-2.5 aydır kullanıyorum ve piyasada güncel oyunların çoğunu yükledim ve sıcaklık değerleri lenovo'ya ve hp'ye göre gayet iyi geldi. İşte bu yüzden diyorum ki neden olmasın ? 2 sene sonra sen o laptobu gör diyen olacaktır fakat dediğim gibi bu incelemeyi zaten yaklaşık 2 yıldır etrafımda gözlemledim.

Eskilerde sorun var kesin ve net ama yeni çıkan modeller neden alınmasın. Bu arada dediğim notebook'un fiyatı 1400 TL idi vatanda.

www.vatanbilgisayar.com: CASPER CN-VSM4210X CORE İ5 4210M 2.6GHZ-4GB-500GB HDD-15.6''-2GB -W8.1 NOTEBOOK - Vatan Bilgisayar

Şuanda 1500 tl ama rakiplerine göre en az 200 tl farkı var.

Recep Abi'ninde yorumunu bekliyorum özellikle.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette gezinirken işlemcinin 100 derece olmaması için, durduk yere fan kablolarının zarar görmemesi için, klavyelerini değistirmek zorunda kalmasınlar diye, adaptörlerinin kablosu soyulmasın diye, ekranı açarken ekranı tutan yer kopmasın diye Casper önermiyorum ben. Bu sorunların hepsini ben yaşadım, çevremde de yaşayanlar çok.

1 yıldır kenara atılık duruyor. Şimdi fotağrafını çekmek için çıkardım.

Belki bir şeyler değişmiş, performans ve kalite konusunda biraz daha ilerlemiş olabilirler, fakat bu Casper Servisinin açık ve net bir şekilde "Sahtekar" oldukları gerçeğini değiştirmiyor.

Kuzenime dandik bir parça takıp kaliteli parçalarını açık bir şekilde çalmaya çalışmışlardı. Bildiğiniz 200-300 TL değerinde kartını alıp yerine dandik bir kart takmışlardı. Bunu farkedip bildirdiğimizde ise "Karışıklık" deyip işin içinden çıkmışlardı. Huylu huyundan vazgeçmez, emin olun. Casper adını duydukça kaçmaya devam edeceğim.

Casper, hala 1999 yılında ilk sıfır bilgisayarımı aldığım Casper, değişen bir şey yok. Kalitesiz bileşenler, sıfır mühendislik çalışması, berbat yazılım ve donanım desteği, bilgisayardan anlamayan kişileri kandırmaya yönelik olan pazarlama stratejileri... Casper almamak için daha bunun gibi onlarca neden sayabilirim sana. Casper teknik servisinde de kısa bir süreliğine çalıştım, diyebileceğim en hafif şey "rezalet" olur. Daha ağırını da söylerdim ama forum buna müsait değil.

Bunların çoğu eski modellerde olan sorunlar. Yakın zamanda yeni bir casper bilgisayarda yaşadığınız sorunlar varsa bunları paylaşırsanız çok daha açıklayıcı olacaktır.

Yükte 80-85 derece emin misiniz? i5 modelleri için geçerlidir o. İşlemciye yük bindirip test ediyorum, 80-82 derece ama turbo fan açık halde. Fan 4600 RPM ile dönüyor. Size belki fyatı cazip gelmiştir, almışsınızdır, sonrada içinizi rahatlatmak istiyorsunuzdur. Casper alıp BIOS güncellemesi yapamayanların yorumlarını baya gördüm. Kendim kullanmadım hiç açıkcası, kullananlar hiç memnun değildi. Teknoloji mağazalarında görüyorum, dış kaplama malzemesi çok kötü duruyor. Kesin konuşamam çünkü kullanmadım ama yani yorumlardan belli oluyor sanki.

@fthbykl Casper servisi olan bir şirkette çalışmamın üzerinden 1 yıl bile geçmedi. Boşuna inat etme, senin aldığın üründe "şimdilik" bir sıkıntı olmayabilir. Eğer çok şanslıysan uzun yıllar da sorun çıkarmaz (ki umarım çıkarmaz) fakat bu, alınan Casper ürünlerinin büyük kısmının kısa süre sonra servise geri döndüğü gerçeğini değiştirmiyor. Casper'ın notebook'ları da, tabletleri de cep telefonları da ciddi sıkıntıları olan ürünlerdir.

Yeni alınan yüzlerce Casper notebook'un, telefonun ve tabletin, sadece birkaç hafta sonra servise döndüğüne şahit oldum. Üstelik bunu İstanbul gibi büyük bir şehirde değil, Aydın gibi küçük bir şehirde aylarca gördüm. Genelleme yapabilecek kadar yeni alınan ürünün servise döndüğünü gördüğüm için bu konuda ısrar ediyorum, Casper almayın.

Yedisinde ne ise yetmişinde' de odur sözü Casper için söylenmesi gerekirdi bence. Ha Casper almışsın ha kafana silah dayayıp sıkmışsın ikisi' de aynı hesap. Hatta Casper markasını acilen piyasadan men etmeleri gerekir, neden dersen gözümle gördüm arkadaşımın Casperi vardı ısıdan tuşlar eriyip küçüldü o derece yani.

Cihazı yeni almışsın, şimdi memnunsun. Yarın öbürgün Windows 10 çıkar, güncel BIOS olmadığından dolayı Windows 10 yükleyememe hatası çıkar. Olmaz deme, olur mu olur. Bak bu blog girdisi 15.000'den fazla okundu. Güncel BIOS bulamadığı için Windows 8 kuramayan 15.000 Casper sahibi. Güncel BIOS nerde ? Technopat'ta. Casper ? Casper'ın umurunda mı. Ürünü satmış parasını cebine koymuş...

Bilgisayar dünyasına girmem, ilk aldığım Casper bilgisayardan Casper servsinin 32 MB RAM'i cihaz garanti kaspamında olamsına rağmen servis ücreti niyetine sökmesi ile oldu. Technopat'ta Casper incelemeyiz, Casper tavsiye etmeyiz, Casper tavsiye edene de kullanıcıları yanlış bilgilendirmekten dolayı ceza veririz. Açık ve net! 2004 yılında CHIP Online Forum'da aktif olarak yazmaya başladım. Bugün sene 2015, 11 sene oldu ve halen daha Casper BIOS güncellemesi sunmayan, sürücü güncellemesi sunmayan, kalitesiz ürünler üreten ve halen daha tavsiye etmediğim bir firma.

Technopat nasıl bu kadar başarılı oldu biliyor musunuz ? Kapımızı çalan her firmayı içeri almayarak Technopat'ı bugünlere getirdik. Kendimiz kullanmayacağımız, kalitesini onaylamadığımız ürünleri incelemiyoruz ve okurlarımıza tavsiye etmiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…