Casper Laptop Açılmama Sorunu

Terdis

Hectopat
Yer
Türkiye,İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
Bilişim öğrencisi
Merhabalar, ne yazık ki Laptop'um bir açılıyor bir açılmıyor bilgisayarı kapatıyorum, ama geri açmak istedigimde açılmıyor aslında ışıklar yanıyor ses falan da geliyor ama görüntü gelmiyor. Format atarken de öyle kurulum bitiyor, yeniden başlatıldığında ekrana görüntü gelmiyor kurulum yarımda kalıyor. Ne yapmam gerek? Lütfen yardım eder misiniz? @Recep Baltaş @MF @Murat5038 sizler de lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u kurcaladıysan default ayarlara getirip kaydet, güncel değilse güncelle.
Herhangi bir işlem sonrası bu hale geldiyse ayrıntı vermen iyi olur.

Fişi ve bataryayı çıkarıp 10 dk o şekilde bekletip sonra tekrar çalıştırmayı dene.
Çalışmaz ise aynı işlem sonrası sadece fişle dene, bataryayı takma.

Bu arada makina çok eskiyse BIOS pilini de değiştirmeyi düşünebilirsin, 3-5 lira tutar.

Kötü senaryoyu test de etmen gerek, ekran ya da kartında sorun var mı?
Makinayı TV veya monitöre bağlayınca her seferinde görüntü alıyorsan yukarıdakileri yapmana gerek yok.

Donanımsal sıkıntı gibi görünüyor, servisine götürseniz daha iyi olur.
Servise versem bayağı para alırlar gibi onun yerine yenisini almak daha mantıklı.

BIOS'u kurcaladıysan default ayarlara getirip kaydet, güncel değilse güncelle.
Herhangi bir işlem sonrası bu hale geldiyse ayrıntı vermen iyi olur.

Fişi ve bataryayı çıkarıp 10 dk o şekilde bekletip sonra tekrar çalıştırmayı dene.
Çalışmaz ise aynı işlem sonrası sadece fişle dene, bataryayı takma.

Bu arada makina çok eskiyse BIOS pilini de değiştirmeyi düşünebilirsin, 3-5 lira tutar.

Kötü senaryoyu test de etmen gerek, ekran ya da kartında sorun var mı?
Makinayı TV veya monitöre bağlayınca her seferinde görüntü alıyorsan yukarıdakileri yapmana gerek yok.
Bios kurcaladım evet ama tamamen ne yaptığımı biliyordum ayrıca sıfırladım zaten. Dediğiniz diğer şeyleri yapsam olur mu ki ? HDD BİOS pili nasıl değişir LAPTOP' da ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı