Casper Laptop Açılmama Sorunu

trousersorpants

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar. Casper leptopum uzun zamandir Casper logosundan sonra biraz siyah ekranda bekletip sonra aciliyodu bugun o logodan sonra oyle kaldi acilmiyor. HDD cikardim, pili yok zaten kendi kendine isinip kapanmasi icin bekletiyorum ancak HDD'yi cikarinca boot ya da BIOS menusu gibi mavi bir menu acildi. Orada su an isinip kapanacak. Ustte Aptio Setup Utility yaziyor. Yardimci olabilecek var mi? Tesekkur ederim.

1500644418370-526970469.jpg

Merhaba arkadaslar. Casper leptopum uzun zamandir Casper logosundan sonra biraz siyah ekranda bekletip sonra aciliyodu bugun o logodan sonra oyle kaldi acilmiyor. HDD cikardim, pili yok zaten kendi kendine isinip kapanmasi icin bekletiyorum ancak HDD'yi cikarinca boot ya da BIOS menusu gibi mavi bir menu acildi. Orada su an isinip kapanacak. Ustte Aptio Setup Utility yaziyor. Yardimci olabilecek var mi? Tesekkur ederim.

Eki Görüntüle 249586

Isınmadan dolayı kapanması işlemcinin kendisini koruması için alınan bir önlemdir.
Öncelikle Laptop'un Izgarasını en son ne zaman temizledin.
Fan stabil çalışıyormu ?

Eğer Laptop'u çok uzun bir süre temizlemediysen aşırı ısınması normal ve işlemcide dediğim gibi kendisini korumak için bilgisayarı kapatır.
Büyük ihtimalle Laptop'un geç açılma sebebide HDDin bir haylı dolu olmasından kaynaklanabilir (%98 -%95)
Eğer dediklerim doğru ise;
İlk önce Bilgisayarını temizle daha sonra Laptop'una uyan bir HDD satın alıp Bilgisayarına iyi bak. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı