Casper laptopum bir türlü BIOS'a girmiyor. Laptop açılırken F2, F12 ve F10 gibi tuşlara basıyorum ama direkt geçiş yapıyor.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Fast boot açıksa zamanlamayı tutturamıyorsundur, sistem açıkken tekrar başlat, kapanıyor yazarken hızlı hızlı BIOS tuşu ne ise ona basmaya başla. Ya da Fast Boot'u kapat.
Eskiden bu laptopu kullanıyordum yanında mavi Windows 7 DVD'si geliyordu hiçbir şekilde giremezsen son çare o DVD ile ya da Windows 10 yazılmış başka bir DVD ile format at. Biosa girmene gerek kalmadan DVD'den boot etmesi gerekiyor. Ayrıca Win10 için bios güncellemesi yapman lazım yoksa siyah ekranda kalıyor. Aynı model mi bilmiyorum ama bende de NB 15.6 yazıyordu üst tarafta dokunmatik mavi ışıklı tuşlar vardı.
Eskiden bu laptopu kullanıyordum yanında mavi Windows 7 DVD'si geliyordu hiçbir şekilde giremezsen son çare o DVD ile ya da Windows 10 yazılmış başka bir DVD ile format at. Biosa girmene gerek kalmadan DVD'den boot etmesi gerekiyor. Ayrıca Win10 için bios güncellemesi yapman lazım yoksa siyah ekranda kalıyor. Aynı model mi bilmiyorum ama bende de NB 15.6 yazıyordu üst tarafta dokunmatik mavi ışıklı tuşlar vardı.
BIOS'u internetten indirme dostum yanlış olursa anakart çöp olur. Casper müşteri hizmetleri ile görüş seri numarasını söyle onlar mailine sana uygun olan BIOS dosyasını atıyor. Yalnız BIOS'da Windows üzerinden güncelleniyor bilgin olsun.