Casper laptop kendiliğinden uyku moduna geçme

osmanmurat885

Hectopat
Bir sitede kendi yorumuma rastladım. Notebook'umda Windows 10 1703 yüklüyken de aynı sorun varmış (Notebook işlem yapmıyorken 3-4 dakikada kendi kendine uykuya alıyor, ayarlarda bir sıkıntı yoktu). 1809 olmuş aynı sıkıntı devam ediyor.

1703 yüklüyken, Chipset_10.1.1.42_Public 1/17/2017 tarihli chipset driver ve Casper orijinal Nvidia driver yüklüydü. Şimdi 1809 yüklü, chipset-10.1.17 8/24/2018 ve mart 2018 Nvidia sitesinden ekran kartı driver yüklü. Windows 10'un ilk sürümlerinde bir sıkıntım yoktu (Redstone 1 ve öncesi). Yardımcı olabilirsen duacın olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chipseti sen kafaya takmışsın. Chipseti yüklemesen de olur Windows'un otomatik yüklediği yeterli.
İlk çıkan Win 10 ile şimdiki buildler arasında çok fark var. Güncellendikçe desteğiniz azalır ve sorunlar haliyle çıkmaya başlar desteği de önceki sayfadan beri bitiğini bildiriyorum. Üreticin zaten sattığı an bitirmiş desteği. Bu tür hataların olması normal. Hangi Windows'da düzgün çalışıyorsa veya hangi ayarda orada kalmanız lazım bundan sonra güncelleme yapmayın donanım sürücürülerine.
Beklemeye alması BIOS'dan S3 S4 ayarı varsa bir kontrol edin yoksa Windows güç seçeneklerini kontrol edin. Ağ bağlarında özellikler sekmesinde güç kısmındaki tikleri kaldırmayı deneyin. Performans/Yüksek modunda devamlı kullanın.

Dostum ilgi ve alâkana teşekkür ederim. Casper'ın 2013 8.1 driverini yükledim halihazırda kullandığım Casper marka 1809'lu notebook'uma ve düzeldi ama 2013 driver'ı ile 2019 bir redstone 5 ne kadar uyumlu çalışır bilmiyorum. Asıl merak ettiğim temiz bir format attığımda @KST arkadaşın yaptığı gibi Nvidia'nın orijinal sürücüsünü belirttiği yöntemle uygularsam doğru dürüst çalışır mı? F5 sıkıntısını giderme yöntemini de uygularsam sıkıntı gösterir mi bilmiyorum ya da tam olarak uygulanır mı? Bunu herhalde en güzel bilecek kişi @KST'dir. Değerlendirirse sevinirim. Saygılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı