Casper laptop klavyesi Linux'da düzgün çalışmıyor

perception

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Casper Nirvana X600 laptop satın aldım ve Linux yüklemek istedim ancak klavyede BIOS'ta hiçbir sorun yokken Ubuntu'yu kurduktan sonra klavyede örneğin a tuşuna basıyorum ve aaaaaaa... Şeklinde 19 tane a yazıyor, uzun basma seçeneğini kapatınca da klavye aşırı derecede yavaşlıyor, sanırım basılı kalmış gibi algılıyor. Mint ve Lubuntu'yu da denedim, yazılımsal bir problem midir ne yapabilirim? Linux'ta da yeniyim ve Windows yüklemek istemiyorum.

Maalesef iade edemiyorum, başka bir çözüm yolu yok mudur?

Baska bir Linux dene kardesim muhtemelen kernel ile alakalidir. Hangi dagitimi kurdun?

Baska bir Linux dene kardesim muhtemelen kernel ile alakalidir. Hangi dagitimi kurdun?

Ubuntu, Mint, Elementary OS, zorin, solus, Arch. Denediklerim bunlar Elementary'de klavye hiç çalışmadı, diğerlerinde de bahsettiğim gibi sorunluydu.

Simdi vaktim yok da bir ara Google falan bakip buradan yazarim.
Hocam Türk firması olduğundan yabancı kaynaklarda da pek bir şey bulamadım uğraşmayın isterseniz direkt Casper ile görüşmeye çalışacağım

Sürücülerle veya kurulumla alakalı olabileceğini ,şu an tek anlaşmalı firma Microsoft olduğu için yönlendirme yapamayacaklarını söylediler.

Son düzenleme:
Gnome kullanan bir dagitim kurup tus tekrarlama gecikmesini arttirabilirsin cozene kadar. Toptan da kapatabilirsin zaten super faydali bir sey degil.

Gnome kullanan bir dagitim kurup tus tekrarlama gecikmesini arttirabilirsin cozene kadar. Toptan da kapatabilirsin zaten super faydali bir sey degil.
Hocam Gnome lardaki tuş tekrarlamasını kapatma Ubuntudan farklı mı çünkü Ubuntuda bunu kapatınca tek tek yazmaya başlıyor ama hâlâ basılı tutmuşum gibi algıladığı için bastığım ikinci tuşu algılaması gecikiyor, bu da klavyeyi aşırı derecede yavaşlatıyor.

Farkli degildir muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…