Casper Laptoplarda BIOS Güncelleme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BurakAydn

Megapat
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopumun BIOS'unu güncellemek istiyorum ama nasıl olur bilmiyorum. Anlatacak var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her üretici farklı yöntem kullanıyor. Bu bağlamda cihaz modelinizi öğrenip ona göre konu açabilirsiniz.
  • Başlat menüsüne dxdiag yazın.
  • Çıkan sonunca Enter deyin.
  • Sistem Üreticisi ve Sistem Modeli kısmında yazan bilgi ile konu açın.
Markanın sitesinde bulabilirsiniz.
Buldu, sonra ne yapacak?

Her üretici farklı yöntem kullanıyor. Bu bağlamda cihaz modelinizi öğrenip ona göre konu açabilirsiniz.
  • Başlat menüsüne dxdiag yazın.
  • Çıkan sonunca Enter deyin.
  • Sistem Üreticisi ve Sistem Modeli kısmında yazan bilgi ile konu açın.

Buldu, sonra ne yapacak?

Yükleyecek :)

Markanın sitesinde cihazımın BIOS Driver'i yok isterseniz kendinizde bakabilirsiniz ya da ben görmedim cihaz Casper S500.

Sistem modeli Casper NB S500 yazıyor.

Casper BIOS dosyalarını sitesinde paylaşmıyor, bu mail adresine posta atmanız gerekiyor: mhb@casper.com.tr
Bir hafta içerisinde size bir form gönderip cihazın seri numarası, şu anki BIOS sürümü, tarihi, neden güncelleme yapmak istiyorsunuz tarzı sorular soruluyor. Bu formu doldurup yanıtladıktan birkaç gün sonra da size nasıl yapacağınıza dair bir not ile BIOS dosyasını gönderiyorlar.

Tam bir devlet dairesi yemin ederim. Sovyetler döneminde bile böyle karmaşık değildir işler...

Dosya gelince bu rehberle USB hazırlayıp, FreeDOS'a boot edip güncelleyebilirsiniz:

Casper BIOS dosyalarını sitesinde paylaşmıyor, bu mail adresine posta atmanız gerekiyor: mhb@casper.com.tr
Bir hafta içerisinde size bir form gönderip cihazın seri numarası, şu anki BIOS sürümü, tarihi, neden güncelleme yapmak istiyorsunuz tarzı sorular soruluyor. Bu formu doldurup yanıtladıktan birkaç gün sonra da size nasıl yapacağınıza dair bir not ile BIOS dosyasını gönderiyorlar.
Teşekkür ederim.
Tam bir devlet dairesi yemin ederim. Sovyetler döneminde bile böyle karmaşık değildir işler...

Dosya gelince bu rehberle USB hazırlayıp, FreeDOS'a Boot edip güncelleyebilirsiniz:

Saolun teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı