Casper laptopun i3 380m işlemcisini yükseltme

Nevzatkiyir67

Hectopat
Casper i3 380M işlemcili notebook kullanmaktayım. İşlemci yükseltmek istiyorum. 2 gundur araştırıyorum. Pek bir bilgi bulamadım.

Anakart model: Pegatron H36Y

İşlemci AIDA64 açtığımda 988 pin RPGA diye gözüküyor. Benim i5 ya da i7 yükseltme şansım var mi? Var ise hangi model işlemci alabilirim.
Anakarti 8 GB RAM'e kadar destekliyor herhalde. Internette araştırdığım kadarıyla RAM yukselttim. Fakat online oyun oynarken donma oluyor. Biraz destek olarak ne yapabilirim baska?

Dosya Ekleri

• IMG_20200212_221019.jpg
    IMG_20200212_221019.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 97
  • IMG_20200212_221038.jpg
    IMG_20200212_221038.jpg
    2,8 MB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Teorik olarak en yüksek i7 640m işlemci takabilirsiniz. Ancak iş pratiğe geldiği zaman sıkıntı çıkabiliyor. İki işlemcinin de TDP değerleri aynı ancak laptoplarda işlemci yükseltildiği her şeyi halletseniz bile en hafifinden güç konusunda sıkıntılar çıkabiliyor. Benim bu konuda bilgim kısıtlı. Daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır ama ben işlemci yükseltmenizi tavsiye etmiyorum.

Artık kişilerin i3 laptoplarına SSD ve RAM yükseltmesi ile sınırlı kalmayıp işlemci değişikliğini de çok rahat ve performans kaybı olmadan yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda bilgili bilir kişilerin detaylı rehber oluşturmasını rica ediyorum.

İşlemci değişimi yapılabilir ancak parçaları temin edebileceğin yolların bulunması lazım. En kolay Casper teknik servisinde çıkma işlemciler bulabilirsin tabi uyumlu olmak koşuluyla. Arkadaşım Toshiba laptopa sahip ve teknik serviste çalışan eniştesi i5 işlemciyi i7 ile değiştirmişti. Ancak böyle bir imkanınız yoksa yapacağınız masrafa pek değeceğini söyleyemem.

Konuyu hortlatayım.

Pegatron H36Y anakartlı Casper laptopta P6200 işlemci var. i5-460m taktım, çalışmadı. İşlemciyi başka birine sattım. Acer Aspire 5742g laptobına taktı. Onda çalıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı