Casper Monitör Driver Sorunu

Daha fazla  
Merhabalar. 22 Ocak 2019'da "1024x768 Çözünürlüğü Yükseltmek" başlığını açmıştım. Maalesef o sorunum devam etmekte. Orada "temiz kurulum işinizi çözer" gibi bir öneride bulunmuştu @AreYouOkay adlı kullanıcı. O zamandan bu yana NVIDIA Denetim Masasından oluşturduğum özel çözünürlükle idare ettim. Bilgisayarı aldığımdan beri hiç format atmadım, yaklaşık 1 hafta önce Windows 7'yi kurma kararı aldım bir sorundan ötürü. Elimde 4 GB'lik flash bellek vardı ve çok acil format atmam gerekti. 8 GB'lik flash belleği bugün itibariyle temin edebildim, başarılı bir şekilde Windows 10 kurdum. İşin komik yanı Windows 7'deyken de "Genel PNP Olmayan Monitör" sorunu vardı ve şimdi de var. Yani 2 defa format attım anlayacağınız ve bu lanet olası sorunu çözemedim. Windows 7'deyken en güncel ekran kartı sürücüsünü düzgün bir şekilde kurdum. Bilgisayarın ekran kartı Driver'ını tanımama, görmeme gibi bir sorunu yok, aygıt yöneticisi > görüntü bağdaştırıcıları kısmında kısmında bilgisayar "al, oku bunu!" Dermişcesine "NVIDIA GeForce GT 730" yazmış oraya kabak gibi. Şu an Windows 10'dayım, Windows 7'de yaptığım gibi güncel ekran kartı sürücüsü kurdum ama çözünürlük ayarları gelmedi. Sonra baktım ki Winodws 7'de olduğu gibi Genel PNP Olmayan Monitör sorunu var. Genel PNP Olmayan Monitör sorununu düzeltmeye çalıştım hem Windows 7'de hem de Windows 10'da. Bu soruna yönelik düzeltme önerilerinde, kişinin Phoenix adlı program sayesinde Extract Registery EDID kısmına gelip sorunlu monitörü seçip bir inf uzantılı dosya oluşturulması gerektiği söyleniyordu. Ben bu aptal "Extract Registery EDID" seçeneği seçtiğimde monitörümün markası gözükmüyor, Hardware ID, Manufacturer, Description, hiçbir şey yok bomboş ekran. Aynı şeyi Windows 7'deyken de denemiştim aynısı olmuştu. "Şimdilik takma, Windows 10 kurunca düzelir herhalde." Diyordum kendi kendime, neyse. Başka bir çözüm önerisi ise aygıt yöneticisi > monitör > sürücüyü güncelleştir > sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara seçeneğinden manuel bir şekilde monitör Driver'ını okutmaktı. Bu monitör Driver'ına da monitör markasının sitesinden ulaşabiliyormuşuz. Ne hikmetse sitelerinde böyle bir şey yok. Sorunun ekran kartıyla ya da ekran kartı sürücüsüyle değil, monitörün yazılımıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Nasıl düzelteceğim bu sorunu nasıl?

(Sizlere ek bir bilgi daha vereyim. Windows 7'ye format atmadan önce de bu sorun vardı tabii, ama Genel PNP Olmayan Monitör sorunu değildi bu. Bilgisayarımı açtığımda bildiğin 1024x768 çözünürlüğünden başka bir çözünürlük olmuyordu ama aygıt yöneticisinde monitörümün ismi ve markası gözüküyordu Genel PNP Olmayan Monitör sorununun aksine. Neyse, bu sorunu kısa süreli şöyle çözüyordum: Bilgisayarı açıyorum, sadece 1024x768 çözünürlüğü olduğunu görüyorum, GeForce Experince'yi açıyorum ve görev çubuğundaki GeForce Experince simgesine sürekli tıklıyordum. Yani aşağa alıyorum sonra tekrar getiriyorum ekrana. En az 100 defa falan tıkladıktan sonra bilgisayar bir yavaşlıyordu, Mouse'yi bir yere götürdüğüm zaman mouse imlecinin gelmesi inanılmaz vakit alıyordu, kasıyordu bildiğin. Tabii bu 5 saniye falan sürüyor. Sonra monitördeki görüntü gidiyor, USB girişine bir şey takarsınız ya, onun sesi geliyor kulaklığa, sonra görüntü geliyor ve istediğim çözünürlüğe alabiliyorum. Belirsiz bir zaman aralığından sonra -bunun ne zaman olacağı gerçekten belirsiz, bazen oyun oynarken bile olabiliyor- görüntü tekrar gidiyor, hani USB takma sesi demiştim ya bu sefer onun çıkarma sesi geliyor, sonra görüntü geliyor ve tüm çözünürlükler tekrar kayboluyordu, sadece 1024x768 kalıyordu. Evet, garip bir sorun. Buna sebep olacak ne yaptım bilmiyorum ama Allah kahretmesin beni.)
Yardım edebilecek herhangi bir insan evladı yok herhalde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…