Casper N240 laptopa Windows 10 dışı işletim sistemi kurulur mu?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, Casper N240 laptopum var. İkisi bir arada olanlardan. Windows 10 yüklü geliyor. Farklı bir Windows serisi yüklemek mümkün mü? Sanırım bu cihazda UEFI olma zorunluluğu mevcut. Desteği yok farkındayım ama bu laptopta Windows 7 çok güzel çalışacaktır. Amaç günlük rutin işler ve Excel dokümanları gibi ya da libre olabilir. Aslında Windows 10 da bile sürücüler yüklü olmadığı halde gayet seri çalışıyor. Windows 7 yükleyip örneğin sürücüleri yükleyebilmenin bir yolu var mıdır özellikle dokunmatik ve Wi-Fi gibi. Yapan deneyen oldu mu?

Windows 10 Lite kurabilirsin. Bazı forumlarda driver bulabilirsin.

Windows 10 Lite kurabilirsin. Bazı forumlarda driver bulabilirsin.
Hocam bu tablet bilgisayarda hazır olarak gelen Windows 10 sanırım 19 sürümü oluyor. Koyu mavi duvar kağıtı hatırlarsınız belki. Bu sürüm yüklü iken, hafızada 20 GB boş yer vardı. Şimdi güncelleme yaptım 6 GB boş yer kaldı. Hiç sürücü falanda yüklemedi sadece Windows 10 güncellemesi aldı. Acaba diyorum öyle mi yapsam. USB ile ilk sürümlerden yükleyeyim. Yoksa Linux yükleme şansım olur mu bilmiyorum ?

Hocam bu tablet bilgisayarda hazır olarak gelen Windows 10 sanırım 19 sürümü oluyor. Koyu mavi duvar kağıtı hatırlarsınız belki. Bu sürüm yüklü iken, hafızada 20 GB boş yer vardı. Şimdi güncelleme yaptım 6 GB boş yer kaldı. Hiç sürücü falanda yüklemedi sadece Windows 10 güncellemesi aldı. Acaba diyorum öyle mi yapsam. USB ile ilk sürümlerden yükleyeyim. Yoksa Linux yükleme şansım olur mu bilmiyorum ?
Linux'a driver bulabileceğinizi sanmıyorum.

Linux'a driver bulabileceğinizi sanmıyorum.
Driverdan önce UEFİ zorunluluğu var galiba bu cihazda hocam. O kısımda sorun olur mu bilmiyorum. Birde Windows 10 da starter falan yüklesem güncelleme almaması için ne yapılır ? Orjinal sürüm yükleyeyim diyorum. Sonradan yapılan lite sürümleri kullanmayayım diyorum. Çok fark eder mi acaba ?

İlk Windows isolarından kurup güncellemeleri kapatırsınız.

İlk Windows isolarından kurup güncellemeleri kapatırsınız.
Hocam Windows 10 1507 olanını yüklemek istiyorum. Fakat burda LTSC LTSB diye sürümleri varmış. Bunlardan kurmanın bir anlamı var mı ? Sanırım güvenlik güncelleştirmelerini alan bir versiyonmuş. Yoksa direk 1507 mi yüklesem ondada destek bittğinden Windows 7 den farkı yok deniyor.

Ben olsam 1507 kurardım. Ama tercih sizin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı