Casper NB 15.6 laptop Windows 10 performans kaybı sorunu

serdar611

Megapat
Daha fazla  
Casper NB 15.6 kullanıcısıyım. Windows 8.1 sorunsuz bir şekilde kullanıyordum ancak bir yavaşlık söz konusuydu. Kuzenimin laptop'u benden daha kötü olmasına rağmen yağ gibi kullanıyor. Bugün Windows 10 Home Single Language kurdum ancak inanılmaz bir performans kaybı var. Olmaması gerekiyor bunun nedeni nedir ? Bir gün önce de Windows 7 32 bit kurmuştum. Çok hızlıydı aslında 8.1'de bir problem yoktu ama güncel olmak istedim işte sizce geri mi döneyim ?
  • Intel Pentium 3560M
  • GT740M
  • 4GB RAM
  • 450GB HDD
UEFI Windows 10 kurulu bu arada.

Bu arada BIOS menüsünde 8.1'e geri dön gibi bir şey var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 da çok fazla hizmet ve servis olduğu için kasması normal.
Hızlandırabilirseniz CCleaner gibi programlar ile deneyin ya da SSD alın
Olmazsa Windows 8.1 dönebilirsiniz.

Temiz kurulum yaptıysanız Windows 10 ile 8.1 arasında pek fark yok. Sürücüleri doğru kurduğunuzdan emin olun. Çok eski laptoplara kurulum yaptım ama performans düşüşü yaşadığım olmadı. İlginç bir deneyiminiz olmuş. Chipset ve ekran kartı sürücülerini güncelledikten sonra performans yerine oturmalı.
Başarısız olursanız Windows 8.1'e dönebilirsiniz.

Bütün sürücüler güncel 28 tane vardı hepsini kurdum teker teker ama bir sonuç alamadım.
Windows 10 tekrar kursam bir şey fakeder mi ?
Halihazırda hem 8.1 hem de 10 var.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı