Casper NB 15.6 VIDEO_TD_FAILURE (IGDKMD64. Sys) BSOD hatası

Elias_Kötzz

Megapat
Daha fazla  
Selamlar efenim, benim Casper NB 15.6 bilgisayarım var. Bu bilgisayar müzik atım işlemi sırasında monitör bir anda noktalaşma oldu sonra renkler karışmaya başladı. Sonuç olarak yeniden başlattığım zaman ekran gelmiyor. İlk başta monitörden şüphelendim, HDMI kablosunu televizyona bağladım ne gariptir ki televizyondan görüntü gelmeyip bilgisayar monitöründen görüntü geldi ama görüntü her 3 saniyede bir kesilip durdu. Hatta masaüstümü gördüm ama ondan sonra başlıkta gördüğünüz hatayı aldım. Sürekli bu hatayı aldım, forumlarda dolaştım benim gibi böyle sürekli mavi ekran hatası alan görmedim.
Oynadığım oyunlar:
Hoi 4, warthunder, callofduty serileri (Black Ops 1'e kadar)
Hoi 4 dışında ağır oyunda oynamıyorum (Casper'e göre ağır oyun)
Ekran kartı ile ilgili olduğunu düşünüyorum sağ olsun GT540 m 10. yılın ardından beni yarı yolda bıraktı.
Not HDMI kablosu bilgisayara takılı olduğu zaman ekran geliyor sonra gidiyor ve başlıktaki hatayı aldım
404b6a9bee98e30840f1abc1bb3973b3.jpeg

HDMI takınca GPU'lar arası geçiş sırasında GPU sorunu yaşamışsın dahili görevi almaya çalışmış olmalı. Bir kere alındıysa sıkıntı yok. Devamlı tak çıkar yapmayın bu tür kabloları. Takacaksanız da PC kapalıyken takın.
Ayrıca Casper bu her zaman hata almaya müsait.

Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal
Normal kullanımda tekrar alırsanız dosyaları paylaşırsınız.

Yanlış yazımdan ban yedim neyse hdmi kablosu takılmadan ekran gelmiyor hdmi kablosunu taktiktan sonra ekran geliyor 3 kere yanıp sönüyor sonra mavi ekran hatası alıyorum.
Yaklaşık 2 yıldır mavi ekran hatası almıyordum
Hocam bilgisayara hiçbir türlü erişim sağlayamıyorum sürekli mavi ekran veriyor
HDMI takınca GPU'lar arası geçiş sırasında GPU sorunu yaşamışsın dahili görevi almaya çalışmış olmalı. Bir kere alındıysa sıkıntı yok. Devamlı tak çıkar yapmayın bu tür kabloları. Takacaksanız da PC kapalıyken takın.

Hiç bir türlü erişim sağlayamıyorum bilgisayara açılır açılmaz siyah ekran hdmi takınca ekran geliyor ama bu sefer de mavi ekran hatası

Hocam bir daha denedim acildigi zaman siyah ekran hdmi taktigim zaman ise ekran geliyor televizyona ekran gelmiyor ve mavi ekran aliyorum

Güvenli modda DDU rehberine göre anlatımı uygulayın. Dahili sürücü sonra harici sürücü güncelleyin.
Evet onu denememistim bir de onu deneyeyim
Malesef güvenli moda erisim saglayamiyorum ekran gelmiyor
Güvenli modda DDU rehberine göre anlatımı uygulayın. Dahili sürücü sonra harici sürücü güncelleyin.
Başka bi oneriniz varmi hocam

Son düzenleme:
VGA olan bir monitöre bağlayın deneyin HDMI ile erişemeyebilirsin. BIOS'a erişebiliyorsun değil mi normal LCD ekranda?
Mlsf bios a erisemiyorum ama ekran bozulmadan girmiştim bios a kontrol amaçlı VGA monitörum malesef yok ek olarak SSD mi HDD ile değiştirdim değişen malesef olmadı tek fark HDD direk mavi ekran SSD ise masaüstüne ulaştım 10 saniye içinde mavi ekran :(

Sorun donanımsal gönderin garantisi varsa yoksa da uğraşmayın fazla. Casper'a yatırım yapılmaz zaten almakla hata yapmışsın baştan.
10 yıl ardından ilk fire sini verdi pişman miyim değilim zamanin cidden f/p ürünüydü bu cihaz gerçekten güzel yada ben çok titiz kullandım sanmıyorum başına oturduğu zaman en az 6 saat açık kalıyor Şu yolu deneyeceğim boş bir hdd/SSD bulup format atıcam böylelikle bilgisayar ekran kartı ile baslatilmicak intel hd graphics ile başlıcak tahmine dayalı sizce olurmu ona göre SSD mi boşaltıcam?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı