Casper Nirvana 15.6 ekran kartı kurulum sorunu

Nymeria V

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar iyi aksamlar. Arkadaslar Casper PC'de Nvidia ekran sürücüsünü ne zaman kursam PC açılışta donuyor siyah ekranda kalıyor fakat Intel grafik istemcisinde sorunsuz açılıyor. Baya bir araştırdıktan sonra BIOS güncellemenin bu sorunu çözebileceğini ögrendim ama başarılı bi güncellemeden sonra aynı sorunu almaya devam ettim.
Anakart : Pegatron C15b BIOS sürümü .702
Ekran kartı : Nvidia GeForce GT840m
Şimdiden teşekkür ederim.

Bir forumda şöyle bir çözüm yolu buldum denediniz mi ?

Eger PC sürücüyü yüklemeden çalışıyorsa ve sürücüyü yükleyince mavi ekran vs. hata alıyorsan format atsan dahi sorun çözülmeyecektir. İnternettede epey araştırdım hatta sorun donanımda diye bütün parçaları tek tek söküp kontrol ettim ama sorunun çözümü çok basitmiş ,çözünürlükten şüphelendim ve haklı çıktım
Yapacağın şey şu adım adım yap Driver'i yükle bilgisayarı yeniden başlat hata verecektir. PC'yi yeniden başlat güvenli kipte aç. Bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerden aygıt yöneticisine gir oradan görüntü bağdaştırıcısına ters tıkla devre dışı bırak ve PC'yi normal modda tekrar aç bu defa Windows açılacak ancak Driver etkisiz olacaktır. Şimdi tekrar aynı yere gir ve görüntü bağdaştırıcısını ters tıkla etkinleştir de 10-15 sn bekle yüklensin iyice daha sonra denetim masasından nVidia veya ATİ'nin konsolu etkinleşecek, konsolu aç (Kontrol paneli) orda 3.-4. sekmede görüntü ölçeklendirmesini (Çözünürlüğünü) Windows belirlesin veya görüntü çözünürlüğünü nVidia belirlesin gibi bi seçenek var sen görüntü çözünürlüğünü ekran kartın (nVidia belirlesin) belirlesin seç.
Kaydet işlem tamam ben bir kaç arkadaşın başına gelen ve günlerce ugraştıkları bu hatayı bu şekilde çözdüm. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Arkadaşın önerdiği çözüm olmazsa Casper sonuçta ne bekleyebiliriz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…