Casper Nirvana 15.6nb F2 fan işareti

yakupmert0634

Hectopat
Yeni almış olduğum Casper Nirvana 15.6 ilk açılışta 28 sn ayrıca SSD var (Toshiba TR200)
2 Gün idare ettim sonrasında format attırdım gene aynı değişiklik yok.
F2 tuşunun ne olduğunu bilmiyordum fan işareti var basıyorum değişiklik yok gibi ama işlmeci hızını yükseltiyormuş.
Bu sırada işleMCI70-80 dereceye çıkıyor normalde 40-50 arasında geziyor ancak çok yavaş oluyor bu tuşu açmadan hızlandırma yöntemi var mı?

Formatı kendin atmalısın, eğer bilgisayarcıya yaptırdıysan ne ile etkinleştirdiği belli olmaz ve saçma bir program ile yalan yanlış sürücüler yükler. Forumda format atmak ile ilgili konular mevcut.
Fan işareti olan F2 tuşu işlemci hızını yükseltmez, fan devrini arttırarak daha serin çalışmasını sağlamaya yardımcı olur. İşlemci hızına ancak şu şekilde katkısı olur eğer ısı yüzünden bilgisayarın işlemci hızını kısıyorsa bir nebze buna çare olur. F2'ye bastığında da bir şey olmadığını söyledin, belki de sürücüleri yüklü olmadığı için fan devri artmıyordur.

İlk 1 dakika içerisinde hiçbir etkinlik yok ama 1 dakika sonra fan devri artıyor. CPU-Z programı ile bakıyorum 2290 civarı hız yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarda işlem yapıyor musun peki bu arada? Çünkü turbo fan özelliği bastığın an aktif olan bir şeydir, bekletmez öyle. Bilgisayarı ilk açtığında sıcaklık 40 derece bile olduğunda basarsan o fan yine en yüksek devirde döner.

Onu şimdi denedim, bastığım an frekans yükseliyor ancak 1dk sonra fan açıyor, el ile frekans yükseltebilir miyiz?

Emin olmamakla beraber ThrottleStop ile belki yapabilirsin. Kullanmadım o programı hiç, sadece isim olarak biliyorum. Fazla ısınan bilgisayarlarda frekans düşmesini engellemek için kullanıyorlar.

Emin olmamakla beraber ThrottleStop ile belki yapabilirsin. Kullanmadım o programı hiç, sadece isim olarak biliyorum. Fazla ısınan bilgisayarlarda frekans düşmesini engellemek için kullanıyorlar.

Sıkıntı çıkarabilir mi peki?

Programa çok hakim değilim fakat uzun süre fazla sıcaklıkta çalıştırırsan sıkıntı çıkarabilir.

Programa çok hakim değilim fakat uzun süre fazla sıcaklıkta çalıştırırsan sıkıntı çıkarabilir.

Şimdi YouTube'den izledim ve yaptım ancak bir değişiklik yok. 799MHz'de çalışıyor işlemci Turbo moda aldığım zaman 2990 MHz'ye çıkıyor ya tam güçte çalışıyor ya da en düşük güçte.

O zaman bir fikrim yok. Benim bilgisayarım pilde ve güç modunda çalışırken bile Mhz değerlerine düşmüyor.
Peki bu bilgisayar ikinci el mi? Çünkü yazdığın modeli Google'ye girdiğim zaman eski bilgisayarlar çıkıyor.
Formatı güvendiğin bir yere mi attırdın? Belki de iyi format atılmadı, gerekli sürücüler yüklenmedi, saçma bir program ile aktifleştirildi. Kendin temiz bir format atmanı ve sürücüleri tek tek yüklemeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…