Casper Nirvana BIOS Güncellenmiyor

Abrams

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
En başta şunu belirteyim, C*sper Nirvana marka laptop kullanıyorum. O kadar güzel bir marka ki (!) BIOS güncellemesine ihtiyacımızın olmadığını düşünüp güncelleme bile koymuyor sağ olsunlar. Her neyse, bilgisayarı alalı 5 yılı geçti, bir kere bile BIOS güncellemesini elle yapmadım. Bilgisayar kendi yaptıysa bilemem ama öyle bir şey yok diye biliyorum. Neyse, BIOS güncellemesi yapmadan kullanıma devam etsem ileride bir sıkıntı olur mu? Şimdiye kadar hiçbir eksikliğini vb. hissetmedim açıkçası.

En başta şunu belirteyim, C*sper Nirvana marka laptop kullanıyorum. O kadar güzel bir marka ki (!) BIOS güncellemesine ihtiyacımızın olmadığını düşünüp güncelleme bile koymuyor sağ olsunlar. Her neyse, bilgisayarı alalı 5 yılı geçti, bir kere bile BIOS güncellemesini elle yapmadım. Bilgisayar kendi yaptıysa bilemem ama öyle bir şey yok diye biliyorum. Neyse, BIOS güncellemesi yapmadan kullanıma devam etsem ileride bir sıkıntı olur mu? Şimdiye kadar hiçbir eksikliğini vb. hissetmedim açıkçası.
Bilgisayarın tam modelini yazabilir misiniz hocam?

Bilgisayarın tam modelini yazabilir misiniz hocam?
Valla ne yalan söyleyeyim, bilgisayarın modelini bile yazmaktan aciz bir marka. AIDA64 mü ne oradan da bakıyorum, dxdiag'dan da bakıyorum gözükmüyor. Sadece Casper Nirvana yazıyor ki nirvana serisinden onlarca bilgisayar var.

2 hafta boyunca kendilerinden güncel BIOS dosyalarını istemiştim. Hiçbir geri dönüş sağlamadılar. Ben de etrafımdaki insanlara Casper aldırtmadım :)
Almayın, aldırtmayın zaten. 5 gün Antalya havası gördü diye ekran kartı mı anakart mı artık her neyse sorunu kafayı yedi, ekran karıncalanıp bir süre sonra sistem kendini kapatıyordu. Ankara'ya tekrar dönünce hiçbir şey yapmadan düzeldi. Ki sistemim de imzamda yazılı yani düşük bir sistem de değil çok iyi de değil.
Güldürmeyin beni Allah aşkına, siz de bilgisayarın BIOS güncellemesi olduğuna ümitlendiniz ha? Yapmayın efendim konu Casper ise uğraşmaya gerek yok.
Biliyordum zaten daha önce de bakmıştım ama bir konu açayım dedim.

Valla ne yalan söyleyeyim, bilgisayarın modelini bile yazmaktan aciz bir marka. AIDA64 mü ne oradan da bakıyorum, dxdiag'dan da bakıyorum gözükmüyor. Sadece Casper Nirvana yazıyor ki nirvana serisinden onlarca bilgisayar var.

O hesap makinalarından bende de var D100 model çöp bir makine. Sizi anlıyorum.

O hesap makinalarından bende de var D100 model çöp bir makine. Sizi anlıyorum.
Masaüstülerini bilmiyorum ama laptopları rezalet. Abim de bundan 3-4 yıl öncesinde almıştı, yaklaşık 2.5 yıl sonra bilgisayarın ya anakartı ya da ekran kartı yandı. Güç veriliyor fan dönüyor ama ekran hiçbir şekilde açılmıyor hala öyle. Garantisi dolmuştu Casper servisine verdik hop 3500 tl mi ne öyle bir fiyat istemişlerdi anakart bozuk diyip yollamışlardı. Anakart bozuk olsa hiç güç gelmez bilgisayarın ışıkları falan yanmazdı diye düşünüyorum.

Masaüstülerini bilmiyorum ama laptopları rezalet. Abim de bundan 3-4 yıl öncesinde almıştı, yaklaşık 2.5 yıl sonra bilgisayarın ya anakartı ya da ekran kartı yandı. Güç veriliyor fan dönüyor ama ekran hiçbir şekilde açılmıyor hala öyle. Garantisi dolmuştu Casper servisine verdik hop 3500 tl mi ne öyle bir fiyat istemişlerdi anakart bozuk diyip yollamışlardı. Anakart bozuk olsa hiç güç gelmez bilgisayarın ışıkları falan yanmazdı diye düşünüyorum.

Uğraşmaya değmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı