Çözüldü Casper Nirvana C300 Laptop şarj seviyesi belli bir seviyeye geldikten sonra durdurmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Huawei Matebook D15 2022

Intel Core İ5 1155G7

8GB 3733 Mhz RAM
Casper Nirvana C300 dizüstü bilgisayarım var. Bir makalede şarj seviyesinin %100 tam dolu hale getirmenin batarya ömrünün kısalttığını, %95-92 civarlarında tutmanın daha sağlıklı olacağını okudum. Bunu Android cihazımda yaptım fakat bilgisayarımda da yapmak istiyorum. Örneğin bilgisayarın şarj seviyesini %93'de tutabileceğim bir program veya ayar var mı?
Casper Nirvana C300.
Intel Celeron N3050 işlemci
4 GB DDR3 RAM
Intel HD Graphics
Windows 10 Pro 64 Bit (sürüm 20h2)

Çözüm
Örneğin bilgisayarın şarj seviyesini %93'de tutabileceğim bir program veya ayar var mı?
Masaüstündeki gizli sekmeleri göster bölümünden generic power management'ı açın :

Screenshot_18.png

Sonrasında ise en altta işaretlediğim kısımdan istediğiniz yüzdeyi ayarlayabilirsiniz :

tempsnip.png
Örneğin bilgisayarın şarj seviyesini %93'de tutabileceğim bir program veya ayar var mı?
Masaüstündeki gizli sekmeleri göster bölümünden generic power management'ı açın :

Screenshot_18.png

Sonrasında ise en altta işaretlediğim kısımdan istediğiniz yüzdeyi ayarlayabilirsiniz :

tempsnip.png

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı