Casper Nirvana CBT BIOS'a Erişememe Sorunu

• Konuyu başlatan Varg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 1.906

Varg

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar. Şimdi beni gerçekten aylardır uğraştıran bir sorun hakkında sizden yardım isteyeceğim. Bilgisayarımın bilgileri ayrıntılı olarak şöyle:
Sorunum, başlıkta da yazdığı gibi BIOS sorunu. Hiçbir şekilde USB belleğimi boot edemiyorum. F2, F7, F10, Esc tuşlarını tek tek farklı kombinasyonlarda bile denedim, olmadı. Çünkü bilgisayarda RAID sistemi var ve sanıyorum ki Fastboot özelliği etkin.

Şu an W10 kullanıyorum ve ayarlardan "Aygıt İle Başlat" yolunu izleyince USB belleğimi göremiyorum. Bundan aylar evvel bilgisayar açıkken bu "Aygıt İle Başlat" yolundan Linux kurmuştum ve sonra başıma aldığım beladan ötürü mühendis arkadaşımla beraber 6 gün Windows'a dönmeye uğraştım. Çünkü USB boot olmuyordu ve daha da kötüsü Linux'ta Windows'taki gibi "Aygıt İle Başlat" muhabbeti yoktu. Sonra biraz araştırıp bu bilgisayarın W8.1 gömülü geldiğini öğrendim ve yalnızca W8.1 ve altıyla format atılabildiğini fark ettim. Ardından 3-4 saat içinde hallettim. Şu an W10 kurulu ve hiçbir şekilde BIOS'a erişemiyorum. Shifte basılı tutup "yeniden başlat"ma taktiğini de denedim. Olmuyor, yalnızca PC açıkken ulaşabileceğimi kurtarma menüsüne gönderiyor. Yardımcı olabilecek arkadaşa gerçekten en çok istediği kitabı hediye etmek istiyorum. Çünkü PC meraklısıyım ve gerçekten elimi kolumu bağlayan şey sayısı çok azdır. Öğrendiğim bu şeyin karşılığını vermekten memnun olurum.

PC başında cevaplarınızı bekliyor olacağım. Sevgilerle...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı