Casper Nirvana CMD.2450-8L35B DSDT düzenleme

Revelom

Megapat
Makaleler
1
DSDT editor ile export dsdt ediyorum.. Sonra compile yapacağım zaman 3 tane error veriyor fix error dememe rağmen düzelmiyor bunlar.. Bunları nasıl düzeltebilirim yada düzelttirebilirim.. DSDT.aml dosyasını buraya yüklesem faydası olur mu ? @MF

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi yüklerseniz hemen incelerim. DSDT ile amaç nedir ? Uyku uyanma problemi falan var mı ? En önemlisi Optimus var mı ?

Megaya yükledim.. Bi bakın hocam haber bekliyorum.. Uyku sorunu var bir de ekran kartımı tanıtmak istiyorum.. Ve saat ayarları yanlış düzelmiyor.. MEGA @ademcal

Paylaştığın DSDT tablosunu yanlış almışsın. Aida64 engineering ile dene.

Ben bu dsdt tablosunu mavericksten dsdt editor ile aldım. AIDA64 ile windowstan mı alacağım ? O mac'e uyacak mı ?

Aida'dan aldım bunu da:

MEGA @ademcal

Hocam işe yaradı.. DSDT yükledikten sonra sistem açıldı sorunsuz.. Peki.. Ben buna patch yapmak istediğim zaman nasıl olacak ? Mesela ati ekran kartımı patchlemek istiyorum.. Patch işlemini yaptıktan sonra dsdt editor ile compile edip save mi edicem dsdt.aml diye..

Çok teşekkürler.

Tamam bir çok sorun dsdt düzenlemesi ile çözülebiliyor fakat tıkandığı noktalarda var. Yaşadığınız soruna göre bunun çözümüde değişiyor. Sorun çözümünde namı diyar kext başta gelir daha sonra ince ayar için dsdt, ssdt ... gibi dosyalar kullanılır.

DSDT yamaları zaten apayrı bir konu burada bir kaç cümle yetmez sayfalar dolusu anlatım gerekir. Çünkü saymakla bitiremeyeceğimiz donanım farklılıkları var.

@ademcal dosyayı yedeklemiştim ama bir şekilde silinmiş bulamıyorum.. Bana tekrardan lazım oldu yeniden rica etsem yükleyebilir misiniz acaba ? Vermiş olduğun linkten kaldırılmış :(

Bilgisayar marka ve özellikleri ne ?

Daha önceki dsdt düzenlememden önce uyku-uyanma problemi olupta düzenlediğim dsdt ile uyku-uyanma sorunu çözülmüş müydü?
Ekran ayarlarında parlaklık çubuğu görünüyor muydu ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı