Casper Nirvana CSD GT940 laptopa SSD önerisi

ridvansancak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bir sorunum var nokta atışı yapmak istiyorum görselde de görüldüğü üzere bu yuvaya hangi SSD takılması gerekiyor? Linkteki ürün iş görür mü M.2 SATA mı olmalı yoksa M.2 PCI-e mi olmalı yardımcı olup bilgi verirseniz çok teşekkür ederim. Fikir oluştursun diye yuvanın ölçüsünü SATA kablosuyla gösterdim.

Laptop özellikleri:
Model: Casper Nirvana CSD Spec: GT940.
CPU: Intel Core i7-4712mq 2.30 GHz.
RAM: 8 GB.
HDD: 1 TB.
İşletim sistemi: Windows 10.

Bulduğum link: https://www.hepsiburada.com/kioxia-kbg40zns128g-128gb-m-2-oem-ssd-p-HBCV0000072E1J?magaza=ENDBİLGİSAYAR&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.85.2

İnceleyen arkadaşlar olursa diye;
2242 boyutunda M.2 SSD (m key) denendi yuvaya bile oturmadı,
2242 boyutunda NVMe SSD (m+b key) yuvaya oturdu ama görmedi,
2242 boyutunda M.2 SATA SSD (m+b key) ( M.2 NVMe'ye fiziksel olarak benziyor) denendi ve gördü.
Sonuç olarak bu anakart SSD olarak NVMe desteklemiyor PCI-e desteklemiyor 2, 5" SATA veya M.2 SATA (m+b key) desteklemektedir.
M.2 SATA SSD piyasada bulmak oldukça zor ikinci el olarak temin ettik AliExpress ve Amazon gibi yerlerde ise markasız ürünler mevcut.

Son düzenleme:
Merhaba alıp denediğinizi söylemişsiniz ama acaba okuma/yazma hızı nedir. ? M.2 SATA (m+b key) hızları normal ssd ile aynı diye biliyorum. Bende alacağım. Resimde mevcut aynı seninki ile

Dosya Ekleri

• ssd.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…