Merhaba, dün bilgisayarıma macOS Sierra kurulumunu yaptım. Windows diskini 2'ye bölüp, böldüğüm diski biçimlendirdim. Ve kurulumu o diske yaptım. Kurulum esnasında herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Sorunsuz şekilde kuruldu ve masaüstü ekranını görmeyi başardım.
Fakat internet'e bağlı değildi. Kurulumdan sonra ses sorunu da vardı VoodooHDA'yı kurarak o sorunu da ortadan kaldırdım. Ekran kartına gelince... 8 MB göstermekte.
Benim için en önemlisi Internette bağlanması. Lütfen yardım edin. Internette araştırdığıma göre NVIDIA için ek sürücüler yüklemek gerekliymiş.
Yani web sitesinde ethernet kartı için pek detaylı bir bilgi yok. Windows'ta ethernetin donanım kimliğini bulup atabilir misiniz buraya? Ona göre uygun bir kext bulabiliriz en azından. Bilmiyorsanız şuraya bakarak donanım kimliğini bulabilirsiniz: Bilinmeyen Aygıt'ın Sürücüsünü Kolayca Bulma - Technopat
Yani web sitesinde ethernet kartı için pek detaylı bir bilgi yok. Windows'ta ethernetin donanım kimliğini bulup atabilir misiniz buraya? Ona göre uygun bir kext bulabiliriz en azından. Bilmiyorsanız şuraya bakarak donanım kimliğini bulabilirsiniz: Bilinmeyen Aygıt'ın Sürücüsünü Kolayca Bulma - Technopat
Kullanmanız gereken sürücüyü şuradan indirebilirsiniz: https://bitbucket.org/RehabMan/os-x...ads/RehabMan-Realtek-Network-v2-2017-0322.zip (Release sürümünü kullanın)
İnen kext dosyasını EFI/CLVER/Kexts/ yolunda diğer kextlerin yanına atabilirsiniz. Veya isterseniz bir program aracılığıyla (KCPM Kext Utility Pro gibi) Library/Extensions yoluna yükleyebilirsiniz.
Web driver yüklemen gerekli. macOS Sierra 10.12.6 Nvidia Web Driver
Kurulum sonrası Config dosyan'dan sistem kimliğini 17,1 olarak ayarla. nv_disable=1 işaretini kaldır.
Web driver yüklemen gerekli. macOS Sierra 10.12.6 Nvidia Web Driver
Kurulum sonrası Config dosyan'dan sistem kimliğini 17,1 olarak ayarla. nv_disable=1 işaretini kaldır.
Çok teşekkür ederim ilk internetti sonra sizin verdiğiniz talimatlar ile ekranı halletmeye çalışacağım.
Bir sorum daha olacak. Dün VoodooHDA 'yı kurmuştum kamerayı sorunsuz tanıdı. Fakat sesi tanımlıyor ama sesi dışa vermiyor. Acaba HDMI bağlantısından olabilir mi? Çünkü PC televizyona bağlı TV'deki ses çıkışlarını kullanmakta.