Casper Nirvana Dizüstümün Anakartını Nasıl Öğrenirim?

darky0117

Megapat
Yer
Buca, İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elektrik
Casper dizüstümün BIOS'unu güncelleyeyim dedim ama bir türlü anakart modelini öğrenemedim. CPU-Z, AIDA64 gibi programlar göstermiyor anakartımı. Hep "Casper Nirvana" olarak yazıyor anakart. Bunu nasıl öğrenebilirim?
Ayrıca anakart çipsetim buymuş: "Intel Panther Point HM76, Ivy Bridge"

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani? Zaten 3 çeşit anakart yok mu? Asus, MSI ve Gigabyte var. Benim dizüstüm Casper marka. Casper anakart diye bir şey duymadım.

Yazıyorum zaten sabahtan beri ugraşıyorumda herkes aynı şeyleri yazmış. AIDA64 yukle, CPU-Z yukle gibi şeyler. Bu dizüstünün arka kapagını söksem oradan görme şansım olur mu acaba anakart modelini?

Çok basit bir biçimde AIDA64 Extreme Edition indirin ve kurun. Soldaki menülerin altında Anakart seçeneğine tıklayarak istemediğiniz kadar bilgiye ulaşabilirsiniz.

@Sercan Canpolat, Casper gibi bir markanın piyasaya sunduğu bilgisayarların tüm parçaları kendi üretimi olmak zorunda değildir.
Casper bir ekran kartı üreticisi değildir, Casper bir işlemci üreticisi değildir.
Casper bu parçaları bir araya getirip kullanıcıya sunan firmadır.
Elbette istediği parçalarda istediği modifikasyona gidebilir.
Mesela bir anakartta gerek duymayacakları özellikler varsa bunları yok eder, istediği özellikleri veya yuvaları kaldırır.
Firmadan daha sade bir halde satın alır o anakartı. Ki zaten yaptığı bir şey.

Casper anakart yaz çıkar gibi bir cümlenin arkadaşa bir faydası dokunmayacaktır. Verdiğiniz kod ile anakartın bilgilerine ulaşması mümkün değil galiba.
Aygıt yöneticisine benzer bir işlev görüyor.

Çok basit bir biçimde AIDA64 Extreme Edition indirin ve kurun. Soldaki menülerin altında Anakart seçeneğine tıklayarak istemediğiniz kadar bilgiye ulaşabilirsiniz.

@Sercan Canpolat, Casper gibi bir markanın piyasaya sunduğu bilgisayarların tüm parçaları kendi üretimi olmak zorunda değildir.
Casper bir ekran kartı üreticisi değildir, Casper bir işlemci üreticisi değildir.
Casper bu parçaları bir araya getirip kullanıcıya sunan firmadır.
Elbette istediği parçalarda istediği modifikasyona gidebilir.
Mesela bir anakartta gerek duymayacakları özellikler varsa bunları yok eder, istediği özellikleri veya yuvaları kaldırır.
Firmadan daha sade bir halde satın alır o anakartı. Ki zaten yaptığı bir şey.

Casper anakart yaz çıkar gibi bir cümlenin arkadaşa bir faydası dokunmayacaktır. Verdiğiniz kod ile anakartın bilgilerine ulaşması mümkün değil galiba.
Aygıt yöneticisine benzer bir işlev görüyor.
Sağ olasın, iyi bir yorum atmışsın. Ama dediğini yaptım fakat ben yine anakart modelini göremiyorum. Ben yanlış yere bakıyorum desem, bakmıyorum da zira o kadar karışık değil program. Casper'i aradım ekran kartımın modelini veriyorlar. Bu ekran kartı diyorum, ekran kartı anakartın üstünde diyorlar. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı