Casper Nirvana F600 CPU sıcaklığı

Justinyen

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, Casper Nirvana F600 dizüstü bilgisayarım var. Forza Horizon 4 gibi oyunlarda CPU 94 derecelere kadar çıkıyor normal mi?

940MX.
i5 7200U.
8 GB DDR4 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 Ay önce termal macununu temizledim ve yenisini sürdüm fakat sürdüğüm termal macun hem kalitesizdi hem de çok ince sürmüştüm bunlardan olabilir mi?

Çok ince olduğundan şüpheliyim. Genellikle çok ince adı altında ekmeğe yağ sürer gibi sürüyorlar. Eğer çok ince sürdüğünüzden eminseniz tekrar içini açıp macunu tamamen silip tekrar sürün. Emin olun doğru oranda sürdüğünüze. Termal macunun kalitesiz olması ısının yükselmesine sebep olmaz merak etmeyin.

Çok ince olduğundan şüpheliyim. Genellikle çok ince adı altında ekmeğe yağ sürer gibi sürüyorlar. Eğer çok ince sürdüğünüzden eminseniz tekrar içini açıp macunu tamamen silip tekrar sürün. Emin olun doğru oranda sürdüğünüze. Termal macunun kalitesiz olması ısının yükselmesine sebep olmaz merak etmeyin.
Bir süre böyle kullansam ne olur peki. Bu sefer işi bilen birine yaptırmak istiyorum. Bilgisayar 100 derecede kapanıyor galiba HW Monitor de öyle görmüştüm.

Bir süre böyle kullansam ne olur peki. Bu sefer işi bilen birine yaptırmak istiyorum. Bilgisayar 100 derecede kapanıyor galiba HW monitör de öyle görmüştüm.

Evet genellikle bilgisayarlarda koruma sistemi bulunuyor. Bilgisayar risk teşkil eden sıcaklıklara çıktığında bilgisayar otomatik kapanıyor. Bir süre böyle kullanmanız çok sağlıklı değil ama kullanmayan da yok değil. Bu konuda tercih size kalmış bulunmakta. Bir de size şu;

Termal macunu önereceğim elinizdeki bilgisayarın ısınmaması için hiçbir işe yaramıyor. Bu termal macun benim çok işime yaradı şu an hala kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı