Casper Nirvana F600'e M.2 SSD önerisi

Bütçe
2000 TL altı

771 Can

Centipat
Daha fazla  
Casper Nirvana F600.
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımın markası bu M.2 SSD almak istiyorum ne önerirsiniz?
Bir de sipariş edebileceğim yani stokta olan bir site varsa güzel olur genelde markamın eşyalarını bulmakta zorlanıyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yanlışlıkla iki tane açmışsın konu hocam. Onu düzeltirler. Öncelikle dediğim gibi M.2 SSD desteği var anakartta görmüştük zaten ki kullananlar da var. Fakat PCI Express ssürümü öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için de AIDA64 programını indirip buraya ekler misin?

AIDA64 uygulamasından bulamadım CPU Z de bunu buldum burada var mı?

PCI exprees 3.0 desteği verilmiş yukarıda aslında ama AIDA64 programında da aynı şekilde yazması lazım. Tekrar göz gezdirmeni öneririm. Ama yine de ortalama fiyat performans önerisi yapacağım zaten.

AIDA64 programında hangisini indirmem gerek Extreme engineer business onu bilmiyorum.

PCI exprees 3.0 desteği verilmiş yukarıda aslında ama AIDA64 programında da aynı şekilde yazması lazım. Tekrar göz gezdirmeni öneririm. Ama yine de ortalama fiyat performans önerisi yapacağım zaten.

Ben bir tane buldum ama bu uyumlu benim dizüstü bilgisayarıma eğer uyumluysa bunu alacağım.Kioxia Exceria LRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Son düzenleme:

Eklediğim linkten download2.aida64.com (US) indirebilirsin. Onun haricinde uyumlu aslında fakat DRAM yok ayrıca önermem. Programdan tam kontrol edelim önerim benim Samsung 970 Evo Plus DRAM da mevcut yazılımı da Samsung olduğu için tartışılmaz zaten.

Evet indirdim kurdum buradan nere gireceğim.

Eki Görüntüle 2275574

Gerek kalmadı bu programa zaten 3.0 fazlası olamaz. Aslında hız sorun değil 3.0 zaten Samsung modelini attım bayağı güzel bir model bu bütçede fakat giriş yerleri farklı olabililiyor. Hatta kasayı söküp direkt o yuvayı da atabilirsin bana daha garanti olur. 4.0 desteklemez zaten bu model eski olduğu için 3.0 bile yeterli SATA hızının 3-4 katı. Ayrıca almışken RAM de almanı öneririm eğer tek slot ve 8 GB kullanıyorsan.

Son düzenleme:

Evet evet RAM de almak istiyorum ama onda da kafam biraz karışık mesela benim dizüstü bilgisayarım en fazla kaç MHz destekliyor onu bilmiyorum bende takılı olan DDR4 8 GB 2133MHz şimdi benim hangisini almam mantıklı olur 8 GB mı 16 GB mı bir de hızını 2666 alsam benimki desteklemiyorsa boşa gider değil mi hızını nasıl öğrenebilirim? Ya da alabileceğim RAM sitesi varsa onu da atarsanız çok iyi olur aslında size de her işi yaptırıyormuş gibi gözüküyor kusura bakmayın bilgim olsa kimseyi uğraştırmak istemem ama bilmiyorum işte. Tekrardan özür dilerim.

M.2 SSD konusunda uygulamaya gerek yok demişsin senin attığın Samsung destekliyor mu benim dizüstü bilgisayarımı destekliyorsa onu alacağım.

Tam desteklemesinden emin olmam için slota bakmam lazım. Eğer uygunsa önereceğim. Onun dışında Aynı RAM alırsan daha iyi olur. Zaten 16 GB o laptop için yeterlidir. Çift kanal olacak ve biraz daha hızlı çalışacak. Aynı modelden aldığın sürece çalışır. Direkt laptop arkasını söküp RAM modeline göre internette arama yapıp aynısını alabilirsin. Onun dışında bana M.2 slotunu atar mısın? Ayrıca önemli değil forum bu yüzden var bilip bilmediğimiz işler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…