Casper Nirvana F800 Silver macOS Kurma

Tasko92

Centipat
Merhaba,
Casper Nirvana F800 Silver modeli bir laptopum var aşağıda AIDA64 raporunu sizlere vereceğim, bilen anlanayan arkadaşlar bu laptopa sorunsuz bir kurulum yapabilir miyim, yani ses Driver ekran kartı veya Wi-Fi sorunu açar mı sorun çıkarır mı? Daha önceden birkaç kurulum yapmaya çalıştım ama yapamadım sizlerden yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Clover Catalina veya Mojave kurabilirsiniz. Ek olarak, Wi-Fi kartınız büyük ihtimalle desteklenmiyor. Bu durumda ethernet kablosu ile internete bağlanabilirsiniz. Bütçeniz varsa veya elinizde bulunuyorsa Wi-Fi adaptörü de olur.

Güncel imajlarımızda 16GB USB gerekli. Ek olarak alan ayıracağınız veya direkt kuracağınız disk türünün GPT olduğundan emin olun. Intel destekli imajlarımızda MBR disk desteği genel olarak bulunmamakta.

Hocam videodaki gibi kurulumu eksiksiz söylenildiği gibi yapıyorum fakat yükleme ekranında logoda %50'de kalıyor ve ilerlemiyor.

Sorunu hiçbir şekilde çözemedim, yardımınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 20200519_192905.jpg
    335,1 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• 20200519_211526.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 32
  • 20200519_211739.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 59

Benim laptopa uygun Config'i seçip Clover'a mı atmam gerek? Benim için en uygunu hangisi sizin bilginiz var mıdır? Benim pek bilgim yok maalesef SMBIOS nedir bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

HD620 olan configi bu sitede açıp soldaki panelden SMBIOS kısmına girin. Ardından sisteminize uygun SMBIOS'u seçip kaydedin. Kaydettikten sonra adını config olarak değiştirip USB/EFI/Clover içine atın.

Dediğinizi yaptım, Intel core i5 7th gen işlemci var laptopta. SMBIOS'u ona göre seçtim, kaydettim. bu sefer kurulum %50'e kadar geldi Apple logosunda. Daha sonrasında çok yavaş ilerledi ve %100'de takılı kaldı, kurulum ekranına bir türlü geçemedim. Yaklaşık 30 dk oldu %100'lük bir oranda bekliyorum, tepki yok maalesef.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    77 KB · Görüntüleme: 49
  • 20200520_021125.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 42
O SMBIOS'un altındaki 14,2 olanı da dene. Bir de Clover ekranında ayarlara gir, Inject Intel ve EDID işaretlemeyi dene. Hem ikisi aynı anda hem de tek tek olacak şekilde. Sistemdeki HDD/USB çok eski değilse 3 dakikadan fazla o tür durumlarda beklemenize gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…