Casper Nirvana NB 15.6 BIOS Güncelleme

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Air M2 8GB - 512GB
Meslek
Girişimci
Şu an kullandığım bilgisayarıma Windows 10 yüklemek istiyorum. Ancak yükleme yaparken BIOS'ta ATA modu AHCI seçili olmasına rağmen sabit diskimi görmüyor. Bu sorunun BIOS'tan olduğunu tahmin ediyorum ve BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. Ancak güncel BIOS'u nereden bulacağımı ve USB'ye nasıl Boot edeceğimi bilmediğim için size danışmak istedim.

Casper Nirvana NB 15.6 (CHY)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün tam modelini verir misin ? Bios UEFI destekliyse UEFI şekilde kurarsan o hatayı almazsın. Tam marka modeli verirsen o sorunu aşman için yardımcı olurum.

Model Kodu:CN.VHY4200B
Model Adı:CASPER NIRVANA NB 15.6(CHY.4200-4L45V-A-S)

Şimdiden teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Model Kodu:CN.VHY4200B
Model Adı:CASPER NIRVANA NB 15.6(CHY.4200-4L45V-A-S)
[TBODY] [/TBODY]
Şimdiden teşekkürler..
BIOS ayarlarını ve flash belleğini UEFI kuruluma uygun şekilde ayarla. Casper BIOS'larda Main'de Windows 8 için hızlı kurulum ayarları var. Orayı etkinleştir. Ben disklerin gözükmeme sorununu genelde UEFI kurulumla hallediyorum.

BIOS ayarlarını ve flash belleğini UEFI' kuruluma uygun şekilde ayarla. Casper BIOS'larda Main'de Windows 8 için hızlı kurulum ayarları var. Orayı etkinleştir. Ben disklerin gözükmeme sorununu genelde UEFI kurulumla hallediyorum.
Normalde Windows'u Legacy OS Defaults ayarlarında kullanıyorum. Windows 8 Defaults'a aldığım zaman boot ekranı geliyor ve hiçbir şekilde ne Windows açılıyor ne de kurulum ekranı. Flash belleğimi de Windows'un kendi aracıyla yazdırdığım için UEFİ olduğunu düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler.

Normalde Windows'u Legacy OS Defaults ayarlarında kullanıyorum. Windows 8 Defaults'a aldığım zaman boot ekranı geliyor ve hiçbir şekilde ne Windows açılıyor ne de kurulum ekranı. Flash belleğimi de Windows'un kendi aracıyla yazdırdığım için UEFİ olduğunu düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler.
Sen daha önceki işletim sistemini CSM olarak kurmuşşsun o yüzden UEFI'ye alınca tabiki boot edemez. Windows'un kendi aracı olması UEFI yazdıracağınız anlamına gelmez. Rufus ile UEFI bellek hazırlamanız gerekli.

Sen daha önceki işletim sistemini CSM olarak kurmuşşsun o yüzden UEFI'ye alınca tabiki boot edemez. Windows'un kendi aracı olması UEFI yazdıracağınız anlamına gelmez. Rufus ile UEFI bellek hazırlamanız gerekli.
Çok teşekkür ederim hocam. Deneyip sonucu size bildireceğim..

@Neurevt hocam, sizce ayarları UEFI için MBR mi yapmalıyım yoksa UEFI için GPT mi?

20170430_221255.jpg
Hocam böyle bir hata aldım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı