Casper Nirvana NB 15.6 RAM takviyesi

Feanoren

Hectopat
Arkadaşlar Casper Nirvana NB 15.6 "resimde gösterdiğim" dizüstü bilgisayar için RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. 8 GB veya 4 GB RAM önerisi yapar mısınız? Bilgisayar içinden çıkan RAM'in resmini de yükledim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20200919_230703.jpg
    IMG_20200919_230703.jpg
    168,6 KB · Görüntüleme: 815
İlk fotoğraftaki bilgisayarın bilgilerinin olduğu kısmı sil, paylaşılmayacak bilgiler var orada. Soruya gelirsek, takılı olan Elixir marka RAM 2 GB, siz 4+2 veya 8+2 olarak kullanamazsınız kullansanız bile sağlıklı değil. Onun haricinde ben de Casper Nirvana kullanıyorum, Crucial RAM almanızı öneririm, çoğu Casper bilgisayarlarında bu marka RAM kullanılıyor. Anakartınızın desteklediği RAM miktarına göre (AIDA64 programı ile öğrenebilirsiniz.) 8 veya 4 GB alabilirsiniz. Yani eğer 4 GB alırsanız ona ek olarak bir tane daha 4 GB alabilirsiniz, 4x2 olarak kullanmanız sadece 8 GB olarak kullanmanızdan daha sağlıklıdır. Eğer ileride 16 GB yapmak gibi bir fikriniz yoksa, veya anakart 16 GB desteklemiyorsa 4 GB alın, ileride de ihtiyaç olursa bir 4 daha alıp 8 yapın. Sonuca gelirsek, 4 GB Crucial RAM öneririm.

İlk fotoğraftaki bilgisayarın bilgilerinin olduğu kısmı sil, paylaşılmayacak bilgiler var orada. Soruya gelirsek, takılı olan Elixir marka RAM 2 GB, siz 4+2 veya 8+2 olarak kullanamazsınız kullansanız bile sağlıklı değil. Onun haricinde ben de Casper Nirvana kullanıyorum, Crucial RAM almanızı öneririm, çoğu Casper bilgisayarlarında bu marka RAM kullanılıyor. Anakartınızın desteklediği RAM miktarına göre (AIDA64 programı ile öğrenebilirsiniz.) 8 veya 4 GB alabilirsiniz. Yani eğer 4 GB alırsanız ona ek olarak bir tane daha 4 GB alabilirsiniz, 4x2 olarak kullanmanız sadece 8 GB olarak kullanmanızdan daha sağlıklıdır. Eğer ileride 16 GB yapmak gibi bir fikriniz yoksa, veya anakart 16 GB desteklemiyorsa 4 GB alın, ileride de ihtiyaç olursa bir 4 daha alıp 8 yapın. Sonuca gelirsek, 4 GB Crucial RAM öneririm.
Teşekkür ederim. Bilgisayarı şu an açıp program yükleyip bakma şansım yok. Şehir dışındayım ve buradan sipariş vermem gerekiyor o yüzden yardım istedim. Acaba bilgisayarıma uyumlu olan 4x2 Ram önerebilir misiniz? Oyundan çok normal kullanım için istiyorum 8 GB yeterli olacaktır o yüzden.
Bilgisayarın ürün kodu

Dosya Ekleri

• IMG_20200919_233042.jpg
    IMG_20200919_233042.jpg
    53,8 KB · Görüntüleme: 586
Şu an kullanımda olan RAM kaç MHz? Onun hızına göre RAM almanız gerekir, BIOS ile o değeri artırıp azaltabilirsiniz ama o yöntemi hiç önermem. Bilgisayarın üretimdeki değerleri ile kullanılması en doğrusu. RAM slotunda ve kullandığınız RAM sanırım DDR3, eğer DDR2 ise sıfır RAM bulmanız daha zor. Dediğim gibi, ben de Casper Nirvana kullanıyorum, 8x2 Crucial RAM takılı gayet de memnunum. Örnek olarak buraya bunu bırakayım. Bende fazladan 1600 Mhz 4 GB Crucial RAM mevcut, yaklaşık 4 yıl kullandım daha uygun fiyata da satabilirim isterseniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı