Casper Nirvana NB RAM Upgrade Önerisi

E. A.

Megapat
Ara sıra bu siteden faydalanırım; bugüne kısmetmiş bir şeyler yazmak

Daha evvel dizüstü bileşenleriyle alâkalı tak-sök konularında tecrübem olmadığı için yardım alayım istedim.

4 GB RAM var ve dizüstümdeki boş slot'lara takviye yapmak niyetindeyim. Kafamı karıştıran nokta şu ki; Anakart modelimin ne tür RAM'leri desteklediği konusunda pek bir fikrim yok. Ayrıca, şu an kullanmakta olduğum RAM'e uyum da sağlayabilecek bir takviye yapabilir miyim; yoksa sil baştan hâlihazırda kullanmakta olduğum RAM'i de mi değiştirmeliyim; şüpheliyim.

Kısaca bilgi vermem gerekirse:

Laptop(maalesef): Casper Nirvana NB 15.6(CHU.4210-4L05A-N)

Anakart'ın şu olduğunu düşünüyorum: Intel® HM86 Chipset (Intel® DH82HM86 PCH) Teknik Belgeler

RAM bilgisi:

Type DDR3
Size 4096 MBytes
Manufacturer Crucial Technology
Max Bandwidth PC3-12800 (800 MHz)
Part Number CT51264BF160BJ.C8F
Serial Number 2533425152
Type DDR3
Size 4096 MBytes
Channels # Single
DRAM Frequency 799.0 MHz
CAS# Latency (CL) 11 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD) 11 clocks
RAS# Precharge (tRP) 11 clocks
Cycle Time (tRAS) 28 clocks
Command Rate (CR) 1T

Şu anda mevcut slot'lardan birini kullandığım ve 3 adet kullanılabilir slot olduğu yazmakta. Sizce nasıl bir yükseltme yapmalıyım; yapabilirim? Son bir soru da: MHz değeri ''799'' olarak görünmekte. Bu değer normal midir; yoksa BIOS ayarlarında bir sıkıntı mı var sizce?

Şimdiden olası yardım ve önerileriniz için teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Detaya girmeden programlar frekansın yarısını gösteriyor diyelim yani anormal bir durum yok, RAM'in 1600Mhz.
Kaç slot olduğuna fiziksel olarak bakman gerek, programlar yanlış gösterebiliyor, 4 tane yoktur çok büyük bir ihtimalle. 2 tane varsa boş olana ekleme yaparsın.
RAM özellikleri şu şekilde:Crucial 4GB DDR3L-1600 SODIMM | CT51264BF160BJ | Crucial.com
Aynı özelliklerde x bir RAM alabilirsin, Hi-Level hariç.

Aynı frekans, gecikme değeri(CL) ve voltajlı DDR3 bellek işini görür.

Çok teşekkür ederim vakit ayırıp ilgilendiğiniz için hocam. Peki sizce link'ini verdiğiniz, aynısından mı almalıyım; yoksa Kingston'un benzer ürünleri varsa onları araştırıp eskisiyle birlikte komple değiştirmeli/takviye etmeli miyim RAM'i? Bilgisayarı geçen sene almıştım.

Ayrıca, evet, ''Piriform Speccy'' programında dizüstünün 4 slot'a sahip olduğunun belirtilmesine rağmen; iki adet slot'un mevcut olduğunu ve bir tanesinin boş olduğunu fark ettim.

Ekleme: Dün hem buraya yazarken, bir yandan da Casper'ın yetkili bir servisine mesaj yazmıştım. Kendileri şu RAM'leri de önermişler:

Kingston 4GB DDR3L 1600MHz CL11 LV SR 1Rx8 Notebook Belleği, RAM

Kingston 8GB DDR3L 1600MHz CL11 LV DR 2Rx8 Notebook Belleği, Ram, bilendenal.com

Bir de, bazı dizüstü kasalarında hem arka kısımda, hem de klavye bölümünün alt tarafında slot olabileceğini yazmışlar. Açıkçası, pek matah bir laptop olmadığı için böyle bir olasılık yok gibi geliyor ama olması durumunda da böyle bir şeyi es geçmek istemem tabii ki. Klavye bölümünü söküp bakmak da ayrı bir dert gerçi...

Son düzenleme:
Şayet tam modeli vererek sorduysan servisin net olarak kaç slot olduğunu söylememesi komik.

Mevcut RAM'in aynısını bulabiliyorsan al tabii ki ama yoksa da kendini hırpalamaya gerek yok. Zaten benim linkini verdiğim, sendeki ürünün üretici sayfası.

Bilendenal'dan alman iyi olabilir, bazı satıcılar orijinal ürün satmıyor çünkü.

Son olarak; kullanamadıktan sonra fazlasını almanın performansa katkısı olmaz.

Evet, ''o model hakkında pek bir bilgim yok.'' yazılmış.

Verdiğiniz linkteki RAM'i Google'da arattığımda karşıma şu sitedeki benzer bir ürün çıktı ama emin olamadım(hem RAM'den, hem siteden): CRUCIAL 4GB 1600MHz DDR3 SODIMM Ram BLS4G3N169ES4CEU

Birebir aynı RAM ise Amazon'da var. Fakat, pek de matah olmayan bir laptop için o kadar gün beklemeye değer mi; bilmiyorum.

Başınızı fazla ağrıtmadan, sizden son bir öneri alabilirsem çok makbule geçer hocam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…