Öncelikle ben 16 yaşında bir kardeşinizim ve forumda ilk defa konu açıyorum yanlışım varsa kusura bakmayın.
Konuyu açma nedenim şudur benim Casper Nirvana Notebookum var 4GB DDR3 1333Mhz ram intel core i3 2.40Ghz işlemci ve Nvidia GT 520m 1024mb ekran kartına sahip. Ve oyun performansı hiç iyi değil ki zaten oyun bilgisayarı değil ancak ben şuan yeni bir bilgisayar alamam bu amaçla bu özellikleri biraz yükseltmem gerekli galiba. RAM yükseltme videonuzu izledim onu kavradım tek anlamadığım nokta aynı marka olmak zorunda mı ? Frekans ve DDR ve GB tutsa oluyor mu ? Peki benim ekran kartı değiştirme gibi bi ihtimalim var mıdır ? Eksik yazdığım bir şey var ise sorarsanız yazarım kolay gelsin.
CPU-z'de SPD sekme görüntüsü atar mısın?
Aynı frekans, gecikme değeri ve voltaja sahip DDR3 RAM alman gerek.
İşlemci modelin nedir?
Ekran kartın upgrade olmaz.
O bilgisayara yapabilecegin tek sey isinmamasi icin icini temizlemek, ekran karti ve islemciler ancak 7000tl civarindaki bilgisayarlarin bazilarinda degisebiliyor.
Ben bu laptopu kardeşime vericem. 1500Tl sistem toplama rehberindeki AMD A10 işlemcinin 7890k modelini alıp yoluma devam edicem. Teşekkür ederim yorumlarınız için