Öncelikle merhabalar, elimde Casper laptop var elimdeki laptopa SSD almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Model: Casper Nirvana NOTEBOOK
Seri No: MBSR000743218
RAM: 4 GB DDR3 1333MHz
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz (2 CPUs), ~2.1GHz
Ekran kartı: Intel(R) HD Graphics 3000
Anakart: Casper bilgisayar SISTEMLERI A. S
Anakart böyle yazıyordu.
120 gb SSD olucak.
Öncelikle merhabalar, elimde Casper laptop var elimdeki laptopa SSD almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Model: Casper Nirvana notebook.
Seri no: MBSR000743218.
RAM: 4 GB DDR3 1333MHz.
İşlemci: Intel(r) Core(tm) i3-2310M CPU @ 2.10GHz (2 cpus), ~2.1GHz.
Ekran kartı: Intel(r) HD Graphics 3000.
Anakart: Casper bilgisayar sıstemlerı a. S.
Anakart böyle yazıyordu.
Eski bir cihaz olduğu belli. M.2 yi geçin sata 3 bile olmayabilir. Bir de sata ile m2 takında yine sata hızı oluyor. Boşa m2 ye para verilmesin. En mantıklısı cihazınızın kodunu bulup internettet aratıp sata 2 mi sata 3 mü olduğunuzu bulmanız gerekir. Sata 2 ise çok yüksek hızlı ssdlere fazla para vermeye gerek yok. Şayet sata 3 ise ve bütçeniz yetiyorsa Samsung ssdler hem uzun ömürlü hem de hız konusunda tatmin edici olacaktır.
Eski bir cihaz olduğu belli. M.2 yi geçin sata 3 bile olmayabilir. Bir de sata ile m2 takında yine sata hızı oluyor. Boşa m2 ye para verilmesin. En mantıklısı cihazınızın kodunu bulup internettet aratıp sata 2 mi sata 3 mü olduğunuzu bulmanız gerekir. Sata 2 ise çok yüksek hızlı ssdlere fazla para vermeye gerek yok. Şayet sata 3 ise ve bütçeniz yetiyorsa Samsung ssdler hem uzun ömürlü hem de hız konusunda tatmin edici olacaktır.
Haklısınız fakat eğer destekliyorsa M.2 SSD'ler okuma yazma değeri daha yüksektir fakat eski bir bilgisayar olduğu için hem de fiyat açısından SATA yeterlidir bence.
2. Nesil bir işlemcisi var arkadaşın. SATA 3 vardır diye düşünüyorum. 2010'dan sonra üretilen çoğu Laptop SATA 3 barındırıyor. Sandy-Bridge işlemcileri ile yaygınlaşmaya başlamıştı. SSD olarak 120 GB önermem ben açıkçası. Çünkü yetmez 120 GB artık. Yine de 120 GB istiyorsanız;
Patriot Burst PBU120GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
2. nesil bir işlemcisi var arkadaşın. SATA 3 vardır diye düşünüyorum. 2010'dan sonra üretilen çoğu laptop SATA 3 barındırıyor. Sandy-bridge işlemcileri ile yaygınlaşmaya başlamıştı. SSD olarak 120 GB önermem ben açıkçası. Çünkü yetmez 120 GB artık. Yine de 120 GB istiyorsanız;
Patriot Burst PBU120GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.