Casper Nirvana One A25 birdenbire kapanıyor

Makaleler
5
İyi günler. Bilgisayarımda, nedenini tam olarak anlayamadığım ama voltaj ve güç kablosundan şüphelendiğim bir sorun var. Tam olarak ne atacağımı da bilmediğim için yaptığım şeyleri ve OCCT, CPU-Z, GPU-Z'den ekran görüntülerini paylaşacağım.
Bilgisayarım kapanıyor. Bazı oyunlarda özellikle kapandığı noktalar var. Ama her oyunda zamansızca kapanabiliyor. Oyunlar, sistem donanımlarını kağıt üzerinde zorlamıyor. Sıcaklık değerleri de bunu onaylıyor. Ekran kartı ve işlemci 50 dereceyken kapanan bir bilgisayardan bahsediyorum.
Geçen günlerde bir Technopat videosu izledim. Videoda OCCT kullanımıyla ilgili bir şey vardı. Bilgisayar 5 yıldır var ve bu program aklıma gelmemişti. Programı indirip soruna neden olabilecek şeyleri bulur diye maksimum yük altında test başlattım. Tam olarak aklımdaki şey oldu. Test başladığı an, fan dönmez ve sıcaklıklar gayet normal iken PC kapandı. Bu da voltaj/güç kablosuyla ilgili şüphelerimi çoğalttı. Tabii konunun uzmanı olmadığım için kesin bir tespitte bulunamadım. Bu kapanma sorunu, PC'yi aldığımdan beridir vardı. Servise götürdüğümde sadece bir temizlik yapmışlardı. Bir işe yaramadı. 5 yıllık sürede PC daha da kötüleşti. İşlemci hızını Denetim Masası'ndan sınırladığımda oynayabildiğim oyunu artık oynayamıyorum. Hiç sıkıntı çıkarmayan oyun bile PC'nin kapanmasına neden oluyor.
Bir saçmalık daha var ve sorunun neden olduğuna cevap getirebilir. PC'de Assassin's Creed 1 yani ilk oyunu oynadığımda kapanıyor. O kadar saçma yani. Assassin's Creed 3'e kadar tümü kapanıyor. 3'de çok geç kapanıyor. 3'den sonrası yine kapanıyor. Çok karışık anlattığımı biliyorum ama aklıma ne geliyorsa yazıyorum.
Termal macun değiştir, temizlet diyen arkadaşlar için; soğutma modülü komple değişti, temizlendi, macun sürüldü. Yine aynı. Sorunun ısınma olmadığına neredeyse eminim.
Şimdi servise götürsem önceden olduğu gibi hiçbir şey yapmayacaklar ve 60-70₺'ya yakın "kontrol" bedeli alacaklar. Casper servisi. Eğer burada sizlerden çözüm bulursam ona göre hareket edeceğim.
Son olarak sistem özelliklerimi de yazıp ekran görüntülerini ekleyeceğim.
İşlemci: Intel Core i5-5200u 2.20 GHz.
Ekran kartı 1: NVIDIA GeForce 820M 2 GB.
Ekran kartı 2: Intel HD Graphics 5500.
Toshiba marka bir HDD.
4 GB RAM.
Anakart bilgisi bulunmuyor. Casper'ın kendi anakartı olarak geçiyor ve model numarası vs. yok.
Bu all-in-One bir bilgisayar. PSU yok. Laptop şarjı gibi bir güç kablosu var. Dahili ya da harici bir kesintisiz güç kaynağı da yok.
Marka-model: Casper Nirvana One A25(A250)

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Screenshot_7.png

Evet, artık Minecraft'da dahi kapanıyor. 😄
Aslında sinir bozucu ama gülmekten başka çarem yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı