Arkadaşlar Casper S500 bilgisayarım USB aygıtını görmüyor internetten çözümlerine baktığım zaman Secure Boot ve Fast bootu kapatın demişti.
Secure Boot'u kapattım ama Fast boot diye bir seçenek yok.
Elimde 2 USB var birisinde MBR diğerinde GPT şeklinde yazılı Windows.
İkisi de görmüyor biligsayar.
Bu sorunun Fast boottan kaynaklandığını düşünmekteyim fakat BIOS'da Fast bootu bir türlü bulamadım.
Fast Boot olmaması normal, çoğu güncel InsydeH2O BIOS'larda artık çok az ayar bulunmakta. GPT belleğini de mi görmüyor? O sistem UEFI'dir zaten, MBR'ı at kenara.
Fast boot olmaması normal, çoğu güncel ınsydeh2o BIOS'larda artık çok az ayar bulunmakta. GPT belleğini de mi görmüyor? O sistem UEFI'dir zaten, MBR'ı at kenara.
Biligsayarım kasmaya başladı ve format atacağım.
USB'yi görmüyor internetten baktığımda Secure Boot ve Fast bootu kapatırsanız görür dedi ama hiçbir şekilde görmüyor.
Windows'ta da görmüyorsa tekrar yazdır veya imaj hatalı inmiştir. İnternette baktığın şey de alakasız, eli klavyeye uzanan herkes saçma sapan bilgiler yayabiliyor.
Windows'ta da görmüyorsa tekrar yazdır veya imaj hatalı inmiştir. İnternette baktığın şey de alakasız, eli klavyeye uzanan herkes saçma sapan bilgiler yayabiliyor.
Windows'ta görüyor hocam BIOS da görmüyor. Sıkıntı da o zaten USB'den boot edemiyorum bilgisayarı. @Recep Baltaş hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
ISO'yu nereden temin ettiniz ve hangi program ile yazdırdınız? GPT/MBR dediğinize göre Rufus'tur fakat yine de sorayım. Son olarak BIOS ayarlarınızın görsellerini paylaşır mısınız?
Windows'u Rufus ile yazdırdım ISO dosyasında Win kendi sitesinden tehmin ettim.
Şu an fotoğraf çekemem ama eski BIOS menülerinden içinde Fast boot şekmesi yok.
Fast boot bilgisayarın hızlı açılmasını sağlayan bir özelliktir. USB'yi tanıyamadığı için USB'yi görmeyebilir. Bunu denetim masası>güvenlik>güç seçenekleri>güç düğmelerinin yapacaklarını seçinden kapatabilirsiniz.
Unutmayın ki bu kesin bir çözüm değildir.
Amacınız Fast bootu kapatmaksa bunu da uygulayabilirsiniz saygılar.