Çözüldü Casper Nirvana X500 laptopta Thunderbolt girişi var mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

coderbirisi

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Masaüstü PC'min arızası sebebi ile elimde Casper Nirvana X500 laptopu var. PC 2 yıllık sıfır alındı ama işleminin ekran kartını kullanıyor. Buna harici ekran kartı takabilir miyim? Elimde RTX 3060 Ti ekran kartı var. Thunderbolt girişi var mi elimde Riser'dan da bulunuyor ama cozemedim pek. Yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.

Hocam baktim da elimdeki ile bu pce uyumlu değil galiba.

Hayır güçlü değil. Kaç yıllık 10. nesil u serisi bir işlemci. RTX3060 Ti ile bayağı yüksek oranda darboğaz olacak. Bu kullanıma engel değil fakat kart bütün potansiyelini göstermeyecek.

Hocam baktim da elimdeki ile bu pce uyumlu değil galiba.

Ve bunun yerine RTX 2060 kullansan yeterli olur mu? Elimde fazla kart var 3060 cok geliyorsa.

Hayır güçlü değil. Kaç yıllık 10. nesil u serisi bir işlemci. RTX3060 Ti ile bayağı yüksek oranda darboğaz olacak. Bu kullanıma engel değil fakat kart bütün potansiyelini göstermeyecek.

https://m.n11.com/urun/alfais-4651-...su-4158172?magaza=evaletim&categoryId=1000236 bu uygun mudur acaba?

Dosya Ekleri

• IMG-20241006-WA0021.jpg
    IMG-20241006-WA0021.jpg
    157,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2000TL oraya vereceğime masaüstü PC için ıslemci alırım masaüstüne devam ederim ama masraf fazla olmadan elimdekiler ile bağlanmak istiyorum. Size attığım linkteki kablo kurtarmaz mi?

2060'ı bile zor besler muhtemelen. Darboğaz bunda kaçınılmaz gayet. Boşta M.2 slotu görüyorum. Attığınız cihaz desktop modeller için. Size lazım olan şey bunun gibi olmalı:

Hocam 2000TL oraya vereceğime masaüstü PC için ıslemci alırım masaüstüne devam ederim ama masraf fazla olmadan elimdekiler ile bağlanmak istiyorum. Size attığım linkteki kablo kurtarmaz mi?

Bu yöntem zaten başlı başlına mantıklı olmayan bir yöntem. Ufak bir kablo ile de bağlanmıyor. Uygun ekipmanları bulmak gerek, direkt onun değil tükiyede bulursanız aynı girişe sahip ona yönelebilirsiniz. Örnek olarak attım onu. Bence 2.000 TL'ye desktop için CPU alın daha mantıklı. Rehberi tamamıyla okudunuz mu bilmiyorum ama hatırlatayım. İşlem sonun cihaz artık laptop gibi olamayacak zaten ve 2060'dan bile tam performans alamayacaksınız.

Doğru, size %100 katılıyorum. Ama elimde fazlasıyla ekran kartı var; 3060, 2060 Ti gibi modeller. Satmaya çalışsam da para etmiyorlar, uzun zamandır hepsi evde kutuda bekliyor. Bir işlemciye 5-10 bin TL vermek istemiyorum. Zamanında mining için aldığım işlemciler de var ama hiçbirini kullanmak kısmet olmadı. Uzun süre sonra eve döndüğümde, bunların hepsi sanki ölüme terkedilmiş gibi depoda kalmış. Maalesef mining devri de biz gelene kadar bitmiş. Elimde iyi bir işlemci de bulunmuyor, bu yüzden şu an laptop almak bana daha mantıklı geliyor, üstelik en az masrafla.

Bu yöntem zaten başlı başlına mantıklı olmayan bir yöntem. Ufak bir kablo ile de bağlanmıyor. Uygun ekipmanları bulmak gerek, direkt onun değil tükiyede bulursanız aynı girişe sahip ona yönelebilirsiniz. Örnek olarak attım onu. Bence 2.000 TL'ye desktop için CPU alın daha mantıklı. Rehberi tamamıyla okudunuz mu bilmiyorum ama hatırlatayım. İşlem sonun cihaz artık laptop gibi olamayacak zaten ve 2060'dan bile tam performans alamayacaksınız.

Anladım. Uygun aparatı Türkiye'de biraz baktım ama M.2 slotuna giren bütün aparatlar 2.000 TL civarında gördüm. Ucuza çözmek yine sıkıntı bu durumda. Ekran kartı piyasası hala aktif 2. el için. İlk aldığınızdan belki ucuza gidecek ama durum böyle. Elinizde olanların hepsini ve laptopu satışa koyun boş duracağına. Bir laptop veya desktop parası çıkar adete göre.

Anladım. Uygun aparatı Türkiye'de biraz baktım ama M.2 slotuna giren bütün aparatlar 2.000 TL civarında gördüm. Ucuza çözmek yine sıkıntı bu durumda. Ekran kartı piyasası hala aktif 2. el için. İlk aldığınızdan belki ucuza gidecek ama durum böyle. Elinizde olanların hepsini ve laptopu satışa koyun boş duracağına. Bir laptop veya desktop parası çıkar adete göre.

Ekran kartlarını satmaya kıyamıyorum hocam 😅😅 Bebeklerim benim onlar, öyle güzel duruyorlar ki gecen birine sordum RTX 2060 adam 3000TL fiyat çekti. Onlari bile sadece 12bin TL bana masrafı oldu.
3 adet RTX 2060.
2 adet RTX 3060 Ti.
1 adet de 12 GB 3060 TUF gaminden var.
2060'ları satip ıslemci almak daha mantikli gibi görünüyor söylediklerinize göre.

Ekran kartlarını satmaya kıyamıyorum hocam 😅😅 Bebeklerim benim onlar, öyle güzel duruyorlar ki gecen birine sordum RTX 2060 adam 3000TL fiyat çekti. Onlari bile sadece 12bin TL bana masrafı oldu.
3 adet RTX 2060.
2 adet RTX 3060 Ti.
1 adet de 12 GB 3060 TUF gaminden var.
2060'ları satip ıslemci almak daha mantikli gibi görünüyor söylediklerinize göre.

Esnafa vermeyin, sahibinden ilan açın daha iyi fiyata satılır. Dediğim gibi zamanında pahalıydı ama ucuzladı. eGPU'dan daha mantıklı olur. Boşta durmaz kartlarınız hem bu şekilde. Bayağı da varmış.

Esnafa vermeyin, sahibinden ilan açın daha iyi fiyata satılır. Dediğim gibi zamanında pahalıydı ama ucuzladı. EGPU'dan daha mantıklı olur. Boşta durmaz kartlarınız hem bu şekilde. Bayağı da varmış.

Her şey için teşekkür ederim hocam yardımlarınız esirgemediginiz için değerli zamanınızı ayırdığınız için tekrardan cok teşekkür ederim. Hayırlı günler dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı