Casper Notebook bataryasından ses geliyor

WhiteBird99

Megapat
Bir süredir boş boş evde yatmakta olan eski Casper Marka w76sun model notebook tamir etmeye girişeyim dedim. Yıllar önce servise gittiğinde anakart bozuk deyip 300-400 lira civarı bir ücret istemişlerdi yaptırmamıştık. İşin garibi de laptop boş boş dururken bozulmuştu yani çalışıyordu bir süre hiç kullanılmadı tekrar kullanmak istediğimizde böyle bir sorunla karşılaştık. Ben de taktım fişe ışıklar yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. VGA ile monitöre bağladım yine aynı. Sonra bir ses geldiği dikkatimi çekti kasadan batarya taraflarından. Fişi taktığımda gelmeye başlıyordu ses, pili söküp tekrar fişe taktım bilgisayarı açmaya çalıştım falan bu sefer ses yoktu, görüntü de yoktu tabi. Uzun lafın kısası bu bilgisayarın sıkıntısı ne olabilir yani servisin dediği gibi anakart mı? Anakart ise batarya takılı isen ses çıkarıyor takılı değilken çıkarmıyor bu niye? Bir de son olarak bu modele uygun anakart modeli soketi ne olur yardımcı olursanız sevinirim ben arıyorum ama henüz bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence batarya bilgisayara takılı beklediği için bozmuş olabilir. Voltaj düşünce ve içerdeki Lithium ION çubuklar zarar görüyor. Bu da herhangi bir kısa devre anında karta veya GPU'ya zarar vermiştir. O yüzden görüntü gelmiyordur.
Onboard gpu var üstünde ama anakarta zarar vermiş olabilir diyorsanız öyle olmuştur muhtemelen. Servisi de anakartta sorun olduğunu söylemişti zaten. Peki buna uygun bir anakart bulabilir miyiz acaba? Yaptırmaya değeceği meselesi değil mesele kendim tamir etmek istediğimden daha çok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı