Casper notebook fan geç devreye giriyor

alperengalip

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Casper (model: Nirivana A15he) marka notebookum var aslında 9yıllık bir bilgisayar olmasına rağmen memnunum. Uzun zamandır canımı sıkan bir sorun var.

Oyuna girdiğim zaman örneğin scrap mechanic 30 40 FPS alıyorum bu sırada işlemci sıcaklığı 80 civarı iken GPU sıcaklığı 100E kadar çıkıyor daha sonra işlemci 90 derece oluyor fan hızlanıyor FPS 50 civarına çıkıyor sonrasında işlemci sıcaklığı 70 derecelere düşüyor GPU'da aynı şekilde ve birden bire FPS 5 6 civarlarına düşüyor ve fan yeniden hızlanıyor. Yani anlayacağınız fan hem geç çalışıyor hem de sıcaklık değerleri ve devir oranı oyunlardaki sıcaklıkla uyuşmadığı için sürekli olarak drop yaşıyorum.

Size başka bir örnek; besiege oynarken FPS çok artıyor sonra fark edilmiyor ama değerler (atıyorum önceden 200 ise) birden 70'lere düşüyor sıcaklık değerlerine bakıyorum işlemci 50 60 dereceyi geçmez iken GPU 100 derecenin üzerine çıkıyor ve fan neredeyse dönmüyor bile. Sizce bu dropları ve bugu nasıl düzeltebilirim?

Not: Harici havalandırma hiçbir işe yaramıyor 1FPS bile çok nadir fark ettiriyor.

Özellikler;
İşlemci i5 2430M 2.4-3.0GHz.
GPU NVIDIA GeForce GT520M 1GB.
RAM DDR3 8 GB çift slot 667.6MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı