Çözüldü Casper PC bios güncellerken File ROM ID incorrect hatası alıyorum

• Konuyu başlatan asiLx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 5.756
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A

asiLx

Ziyaretçi
Öncelikle merhabalar hocam. Elimde Casper marka bir bilgisayar var ve afudos değilde afuwin üzerinden biosu güncelleştirmeye çalıştığım zaman;
Error: File ROM ID incorrect hatası alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartımın modeli Pegatron ipx41-d3. Kendi bios'uma uygun bios dosyasını Pegatron'un kendi sitesinden edindim. Dosya adı 26 karakterden oluşmaktadır ve dosya adı IPX41-D3-Itautec-0100-0131.Rom olarak geçmektedir hocam. Bahsi geçen site'de anakartıma ait tüm driverler mevcut. Hepsi'de sistemime uygun. Yalnız bios'u Win üzerinden gerekli ayarları yapmama rağmen güncellemeye çalıştığımda, "Error: File ROM ID incorrect" hatası alıyorum.

Verdiğin yer orijinal sitesi değil ancak yüklenebilir.
Afudos ile yapman lazım,
İlk olarak sosyalde usb bootable yapmayı öğrenin sonra rar içinde olan 2 dosyayı usb belleğin içine atın.
Usb belleğin içinde olan rom dosyasının adını şu şekilde değiştirin;
IPX41D3.rom olarak değiştir.
Bıostan usb boot edip 98 ekranı geldiğinde şunu yaz entera bas;
Afudos IPX41D3.rom /p /b /c

Hocam tamam sorunu çözdüm. Sorun bende veya rom'larda değil. Sorun anakartımda " Hdmi" girişi olmasına rağmen " Hdmi " girişi verilmemiş olması. Beni de bu yanılttı. Siz Hdmi'lerden bahsedince bu sefer diğer rom'u indirip deneme kararı aldım. Denedim oldu. Bios'u afudos'a gerek kalmadan afuwin üzerinden başarılı bir şekilde update ettim.

İnşallah hocam. :) Sorun çıkartacağını sanmıyorum ama. Rom'un id'si bendekiyle aynıydı çünkü. :) İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bu arada önemli bir bilgi'de bulunmak istiyorum. İnternet üzerinde yaptığım araştırmalar sonucu pegatron modeli anakart kullanan arkadaşların, driverları bulabilme konusunda muzdarip olduklarını gördüm. Pegatron modeli anakart kullanan arkadaşlar, her türlü driver ve desteği Pegatron.info sitesi üzerinden bulabilirler. Önemli ek bilgi daha; IPX41-D3-0100-0131 isimli rar'ın şifresi " itautec " tir. Dosyayı rar olarak siteye yükleyip paylaşmışlar ama rar'ın şifresini belirtmemişler. Hiç bir site üzerindede yok. İhtiyacı olan arkadaşların faydalanabilmeleri için şifreyi Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net! farkıyla ben burda paylaşıyorum arkadaşlar. Esenle kalın. İyi sosyaller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı