Casper Super Silent Technology bilgisayar nasıldır?

Casper006

Hectopat
2-3 ay önce Casper Super Silent Technology aldım. Sadece kasa olarak fiyatı 1.100 TL aralığında.
Herkez kötüledi bilgisayarı. Casper'ın neresi kötü anlamadım.
Kısacası özelliklerini aşağıya belirttim. Lütfen bana beden kötü neden iyi diye bir sonuç verirseniz sevinrim.

ck0vs.jpg

ck0xj.jpg

ck0y4.jpg

ck14t.jpg

Arkadaşlar Bilgisayarın sistem özellikleri böyle. Lütfen iyimi kötümü olduğunu ve nedenlerini açıklar mısınız? Kötüyse ne yapmam gerek ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu makinenin ne gibi bir parçası değişirse -mesela ekran kartının yükselmesi gibi- makine adam olur?
Nesi kötü nesi iyi? Tam olarak bir açıklar mısın? Ekran kartını yükseltirsem nasıl olur? Ekran kartını yükseltirsem markasını da değiştirme gibi bir durumum olur mu?

Bu cevap sanırım işimi görecektir, ellerine sağlık kardeşim. Ama müsayitsen biraz daha yardımcı olur musun?

Bu makineye ne gibi değişimler yaparsam iyi olur ? Ve makinenin anakart ve RAM sizce iyi mi? Ve diğer özellikleri...

Ya 8 GB RAM, i5 işlemci, ve HD 6500 serisi ekran kartı nasıl da belli ediyor Casper marka olduğunu sisteminin... Veya Casper ile meslektaş olan diğer kazıkçı markalardan biri.

Sistemin çok güzel ama keşke ekran kartına dikkat etseymişsin... Birde demişsin Casperin neresi kötü diye. ;) Neresi iyi ki. Deveye sormuşlar neren eğri diğe nerem doğruki demiş.

Oyunlar için çözüm, 350 TL daha verip bunu almalısın o sisteme ancak bu yakışır.

VATAN COMPUTER - ASUS - HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

6870 FP aralığı 6850'den daha iyi olcağını düşünüyorum. Ayrıca güç kaynağı kesin 350, 400 Watt civarıdır.
500 Watt 80+ bi güç kaynağı işini görecektir.

Ya şu ülkemizdeki bakkal amcaların amaçlarını halen çözebilmiş değilim. Yani ellerindeki kartları biraz daha yüksek fiyata elden çıkardıklarında ne gibi bir amaca ulaşacaklar ? Gerçek niyetleri ne ? Yani ülkede adam akıllı bir bilgisayarcı bulmak gerçekten zor.

Casper bilgisayarlarda en ucuz bileşenler kullanılır. Anakartta USB 3.0 desteği ve SATA 6 Gbps gibi teknolojiler yoktur. Anakarta ikinci bir sabit disk veya ekran kartı takmaya kalkarsanız çakılır kalırısınız. Güç kaynağı da limittedir. Ek bir bileşende yetersiz kalır. Kısacası bugün ucuza aldım dersiniz ama yarın o sistem size çok daha pahalıya patlar.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı