Casper'a karşı ön yargı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İmza yazımdanda anlaşılacağı üzre, şuan onu kullanıyorum, ilk günler hava atmıştık, şuan acınacak durumda olduğumu bildiğime şükrediyorum, teşekkürler teknopath, teşekkürler @Recep Baltaş. 2010 dan beri Casper kullanıyorum, Lise 3. sınıf öğrencisiyim, Üniversiteye başlayınca idarelik maksimum 1000 lira üzerinden Packard Bell nootbook alıcam, ondan sonrada bir Türk nootbook. Tabiki Casper değil, türkiyenin gururu ''MONSTER''. Herkese tavsiye ederim, Casper gibi gözünün içine soka soka İntel Core işlemci demiyor. Aklımdayken sorim dedim. Neden Technopat Dizüstü sistem tavsiyelerinde uygun fiyatlı gamebook olarak Monster önermiyor.

Adam gibi dese ki bu ofis bilgisayarımız, bu da oyun için bilgisayarımızdır o zaman sorun olmaz. İ5 işlemci yanına GTX 740 ekran kartı koyuyor, kafa karıştırıyor. Ofis içinse İ5 neden, oyun içinse GTX 740 neden?
Ama demek ki hala birilerinin bu işleri bilmediğini varsayarak kazıklamaya devam etmeye doymuyorlar. Burada bu yazdıklarımı okuyanlar nasıl olur diyebilirler, ama hala bilmeyen çok kişi var ve onlar pazardır onların gözünde. Son kişiye kadar kazıklayacak demek ki Casper.
Casper bu ülkede bilgisayar denince akla ilk gelen firmalardan biri olabilirdi. Mendil deyince Selpak akla gelmesi gibi. Firma adı ile ürünün özdeşleşmesi zordur. Bunu ancak büyük firmalar yapabilirler. Casper nedense bu treni kaçırmakta ısrarlı. Gerçi kaçırdı da. Kötü bir ün aldı kendine. İsterse hala dönebilir, ama başına kafası çalışan birinin gelmesi lazım. Sadece ettikleri kara bakıyorlar. Marka değerleri hızla düşüyor, elbette bu başındaki adamın umurunda bile değil, o sadece yaptığı ciroya bakıyor. Ama o da bitecek yakında.

Son düzenleme:
Sana tek birşey söylüyeceğim casper çöptür başka birşey değildir sana hikayemi anlatayım.4yıl önce Casper markalı bir hazır bilgisayar aldım ve o zaman bilgisayar ile hiçbir alakam yoktu bende eski zamanın gigabyte kısmına kanmış bir bilinçsiz pc meraklısı biriydim ilk eve geldiğinde çok sevindim Ekran kartı ATİ ! ATİ HD 6350 ekran kartı ilk zamanlarda çok güzel çalışıyordu 6 ay gitti ardından yavaş yavaş açılmalar dedim ben bunun parçalarını değiştireyim durumu o zaman anladım kasanın içinde tüm parçaların etrafını demir ile kaplamışlar dolayısı ile kuantum bilgisayarların tam tersi kullandıkça iyice yavaşlıyor düşün hala o bilgisayarı kullanıyorum şu an hala para biriktiyorum o bilgisayardan kurtulmak için

Son düzenleme:
Casper en eksik yanı çıkardığı ürünü desteklememesi yazılım olarak. Casper telefon kullanıyorum. Durum ledi çalışmıyor ve bu bütün modellerinde bu sorun bulunmakta. 16 gb hafızayı 2 gb olarak görüyor. Güncelleme desen hiç yok. Bu bilgisayarlarında da böyle biosa hiç güncelleme gelmez. Birde garanti kapsamında senden nasıl para alırım diye uğraşıyor vsvsvs. Bu arada kullandığım telefon a3216 beğendiğim 2 yanı var sar değerinin düşük olması ve 3 adet arka kapakla gelmesi. Hediye bu arada.

İnanmak serbest. Arkadaşlar bu geçen yazın bizim komşunun biri format atmam için (özelliklerini tam olarak hatırlayamadığım ancak kağıt özerindeki özellikler oyunları oynatabilir nitelikteydi) i5'li Casper marka PC getirmişlerdi. Neyse format attım 1-2'de oyun kurdum, Ya Bismillah deyip girdim oyuna, girmez olaydım. İnanın takılmalar ve egzoz dan çıkan o sıcaklık beni çılgına çevirdi... Sen misin ben daha bir şey yapmadan bukadar ısınan deyip 5'inci kattan aşağıya attım. Sonra 500 TL'sı benden olmak kaydıyla toplamda 1500 TL'ye komşuma FX 8320'li canavar gibi bir PC kurdum. Sonuç itibariyle olan benim 500 kağıda oldu.

Son düzenleme:
Evimin kapısı açık dostum. benimkinide dışardan atabilirsin istediğin gibi at . asıl konuya gelirsek Casper iyi bir marka diğildir bu tüm herkesin kararıdır.

Bizde 2007 de bilgisayardan hiç anlamayarak 1.200 TL ye casper almıştık. Özellikleride şu şekildeydi

Intel pentium dual core 1.60 ghz , 1 gb Ram, Ati X1550 ekran kartı , 160 gb HDD ve lanet Windows vista. 1 kaç ay geçmeden bilgisayardan fazla anlamayan halimle bilgisayara ram + ekran kartı+ işlemci aldım ancak öyle oyun oynayabildim. Ona rağmen defalarca bozuldu. Neredeseyse tüm parçalarını tek tek değiştirmek zorunda kaldık.

He sağlam parçası yok mu var tabi. Klavyedeki bazı tuşlarda çöküntüler olsa bile üstündeki yazılar silinmedi , çalışıyor. 1-2 ay önce kurtulduğum tüplü monitörde çalışıyordu.

Casper servisine gelirsek affedersiniz ama kendileri acayip şerefsizdir. Pentium dual core e5200 işlemcimi çalıp yerine pentium4 koydular. + Asıl sorunlu olan anakart ı değiştirip 200 TL küsür para almışlardı.

Bende Radeon HD 4350 ekran kartı var, değil GTA VI, GTA VII bile bu karta kafa tutamaz.
Bu arada 4.5 senelik klavyede tek tuş silinmedi helal olsun.

Casper'ın tek iyi yaptığı şey klavyesidir ki bu klavye onların değil zaten aynısı sadece başka markası olan klavye vardı arkadaşımda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…