CAT 5 veya CAT 3 kablosundan CAT 8 kablosuna geçiş fark yaratır mı?

Erdem Temelli

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, CAT 5 veya CAT 3 kablosu ile VDSL2 100Mbps'e kadar (FTTC) internet kullanıyorum. Müşteri temsilcisi daha önce aradığımda bu internet hızı için sağlıklı olması açısından CAT 8 kablosu önerdi. Bunun sebebini de tam olarak o internet hızını tam olarak almam için ve internet bağlantısı kopmaması için. Arada internet bağlantısı kopuyor ve tam 100Mbps internet hızını alamıyorum ve Steam gibi uygulamalar dışında tarayıcılardan ve kablosuz bağlantıdan (Wi-Fi) 100Mbps hızı alamıyorum. Eğer CAT 8 kablosu alsam bu sorunlar çözülür mü? Tam olarak hangi kabloyu kullandığımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
CAT8 1000MBPS değil mi? Ayrıca Wi-Fi üzerinden zaten tüm hızı alamazsınız. Ayrıca ISS'ler 100Mbps hızı taahhüt etmezler. 100Mbps'e kadar derler. Bu da santrale olan uzaklık, santralden dolaba kadar giden ve dolaptan evine giden kablonun durumuna göre düşebilir.

Yani, birde Steam ile indirirken kablo kullandığın için (olabilir) yüksek hız alıyor olabilirsin, çünkü Steam yüksek bir sunucuya sahip. O yüzden yüksek bir download hızına sahip olabilirsin.

Birde Steam'de yüksek hız alıp başka platformlarda düşük hız nasıl oluyor anlamadım.

Yani CAT 8 veya CAT 6 kablo almam bir şeyi değiştirmiyecek mi? Yoksa daha mı iyi olacak? Arada bağlantı kopuyor ve dediğim gibi tam olarak 100Mbps hızını alamıyorum.

Steam, Origin vb. uygulamalardan yüksek hız alıyorum. Bazen 11Mbps ye kadar çıkıyor hız ama tarayacılardan bir şey indirdiğim'de yavaş indiriyor saniyede 1-2-3Mbit ve hız testi yaptığım'da 100Mbps hızını göremiyorum. Bazen'de film-dizi-video-yayın izlerken donmalar yaşıyorum.

CAT 8 sanırım gereksiz olur. CAT 6 işini görecektir.

Cat 5e kablo ile 100 metre mesafede 2.5gbps hıza ulaşılabiliyor.
100 mbps hız için cat6 çok fazla (aradaki fiyat farkına deymieyecekse kullanılır ama cat5e ile cat6 arasında çok fiyat farkı varsa, boşa para harcamayın).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…