CAT 6 kablo bilgisayarı algılamıyor

zoin

Hectopat
Dostlarım şimdi şöyle bir sorunum çıktı odaları taşıdık ve modemle aynı olduğum odada çıkıp yan odaya taşındım, bunun içinde 15 metrelik Ethernet kablosu oldum CAT6 kablo tipli.
Kablolamayı yaptıktan sonra bilgisayarı açtığımda aşağıda Ethernet animasyonu oynardıktan sonra sürekli bağlantı hatası yaşıyorum. Altta gördüğünüz gibi ağ sorunları tanıla dediğimde çıkan ekran gelince algılamaya başlıyor ve geliyor internet.
Hala gelmeyincede çıkan yerde Ethernet'i yeniden başlat tarzı bir buton vardı tıklayıp bekledikten sonra yine geldi.

Ama sorun şu, ben her bilgisayarı açtığımda sürekli algılamıyor ve o ekranı açınca düzeliyor, bunu düzeltmenin yolu var mı?

Manuel olarak ip adresi tanımlayıp dener misiniz

Manuel olarak IP adresi tanımlayıp dener misiniz?

Manuel olarak geldi ama telefonlara hala gelmiyordu hocam.

Sorunu modem arayüzüne girip WPS denilen ayarı kapatınca çözdüm. Ayrıca internet daha da hızlandı YouTube'da video açınca 5 saniye vs siyah ekranda bekletiyordu artık yapmıyor.

Türk Telekom kullanıyorsanız kendi verdikleri modemler çok kötü. Sorun yaşamanız normal. Anladığım kadarıyla DHCP den IP alamıyor. Bunun WPS ile bir alakası yok.

WPS kablosuz bağlantıyla alakalı. Bilgisayarınıza etki etmez bu ayar.

Yani oldu hocam nasıl oldu bende anlamadım. Kullandığım internet Poyrazwifi. Sorduğumda sizde sorun yok kendiniz çözün dediler sonra modem arayüzünden böyle bir şey buldum kapatınca düzeldi vallahi.

Modem ZyXEL marka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…