CAT 6 vs CAT 7 kablo

kaanxbxbx3132

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, televizyonumun arkasında Ethernet çıkışı var. CAT 6 ile CAT 7 arasında kaldım. CAT 7 10 gigabit diyor ama internetim 1000 olduğu için üstüne çıkamıyor galiba. Sizce CAT 6 mı mantıklı CAT 7 mi? Arada MHz farkı var galiba sadece.

Internetiniz 1000 derken neyi kastediyorsunuz? 1000 mbps mi yoksa MBps mi?

Televizyon gibi bir cihazdaki Ethernet portunun 1 Gigabit değerinden fazla desteklediğini zannetmiyorum. Televizyonda yapılabilecek şeyler de belli. Çoğunlukla film, video gibi şeyler izlenir. CAT 6 kablo fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Mümkünse uç kısımları korumalı olanlardan tercih ediniz.

Şu anda T.Telekom veya SOL + TurkNet internet paketi olara en fazla 1.000 Mbps veriyorlar. Bunun yakınlardaki birkaç yıl içinde öyle 10.000 Mbps falana çıkartılabileceği kesinlikle olanaksız. Zaten 1.000 Mbps ile normal bir kullanıcı her türlü işini görebiliyor. Sadece on-line oyuncular T. Telekom'un 50 Mbps'lik UL hızını (çok) yetersiz bulup şikayetçiler. Bu açılardan bakarsanız Cat6 kablo sizin her işinizi rahat rahat karşılayacaktır.

Ayrıca, Cat.7 diye satılan kablolar var ama Cat.7 diye sertifikalı bir kablo standardı da yoktur.

CAT6 kablo her türlü yeterli olacaktır. Zaten 1000MBPS destekliyor. Bazı kablolar var CAT8'e kadar gider fakat MHz farkları olabilir. Bu da oyundaki pinge biraz etki ediyor. Kendimde CAT8 var Ugreen marka. Biraz tuzlu fiyatı ama oyunlarda çok az fark ediyor hocam. CAT6 işnizi görür. Ugreen öneririm.

CAT6'dan daha yukarı almak para israfıdır.

Çoğu televizyonda fast ethernet(100 Mbps) veya gigabit ethernet(1000 Mbps) portu yer alır. Çünkü televizyonun kullanım amacına göre daha fazlasına gerek yoktur. Bütün CAT6 kablolar ise 1 Gbps, yani 1000 Mbps hızı destekler.

CAT7 veya CAT8 alınca daha hızlı olacağını veya düşük ping alacağını düşünenler varsa da yanılgı içindedir. İnternet bağlantısı anlamında Türkiye'deki hiçbir ev kullanıcısı için avantajı yoktur. Sadece yerel ağ üzerinde dosya paylaşımı ve video akışı gibi işlerde fayda sağlayabilir. Onun için de birbiriyle bağlantı kuran cihazların ve aradaki(modem/router/switch vb.) cihazların hepsinin 2.5G veya 10G destekli ethernet portlarına sahip olması gerekir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı