CAT kablo çekimi altyapımı iyileştirir mi?

Daha fazla  
Ankastreden modeme kadar tek hat olarak CAT 6 kablo çekersem hattımın mevcut değerleri iyileşir mi?
Arada bir oyun oynarken ani ping artışı oluyor, özellikle sesli sohbetteyken pingdeki değişikliği hissedebiliyorum; ani yükselmeler falan.

SO VDSL kullanıyorum, 24 Mbps paket.
Wi-Fi ile bağlı iken hız testi yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet bağlantısı hızınızı yükseltecek ve daha stabil kılacaktır.

Öncelikle vdsl hattı binanın elektrik tesisatı ile aynı yerden mi geçiyor onun kontrolünü yapın. Eğer elektrik tesisatı ile aynı yerden geçmiyorsa cat6 çözüm olabilir. Şayet elektrik tesisatı ile aynı yerden geçiyorsa kullanacağın kablo ekranlı kablo olması lazım yani kablonun içinde paraziti engelleyen folyo olmalı. Bu da cat7 kablolarda mevcut. Bilindiği üzere elektrik hatları data ve ses sinyaleri üzerinde parazit etkisine sebep olup sinyalde bozulmalara yol açmaktadır. Eğer cat7 kablo alırsanız modeme bağladığınız yere yakın ferrit kablo filtresi yerleştirirseniz kablo içindeki ekranda toplanan paraziti temizleyecektir.

Hat değerleriniz iyi durumda. Boşuna masraf etmeyin. Bu hat 80-90Mbps arasını sağlıklı şekilde kullandırır.
Maalesef o değerlerde internet sunan sağlayıcı yok, en son 66 Mbps veriyordu taahütsüz olanlar.

Öncelikle vdsl hattı binanın elektrik tesisatı ile aynı yerden mi geçiyor onun kontrolünü yapın.
Birkaç yıl önce telefon hattı oksitlendiği için kablo çektirmiştim TT'ye, içinde birçok renk vardı, CAT 5 falan olabilir.

Maalesef o değerlerde internet sunan sağlayıcı yok, en son 66 Mbps veriyordu taahütsüz olanlar.
Sorgulama sayfalarında yazan değerler tahminidir. Üstünü alan tonla kullanıcı var. DH forumda örnekleri mevcut. Sizin hat değerleriniz de gayet iyi. 66'yı rahatlıkla geçer...

İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…