CAT5 jak ucu yüzünden Gigabit hız 100 MB/sn olabilir mi?

Cremranyec78

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bugün binamıza CAT6 kablo çektirdik, toplamda Access Ponit'lerle birlikte vs. 23 adet kablo bulunuyor. TP-Link'in yönetilemeyen 24 port Gigabit Switch'i bulunuyor, ana server odasından dağıttık her yere. Aynı katta bulunan ofiste Gigabit hıza ulaşabilirken, diğer katlarda 100 MB/sn'yi görüyoruz, jak uçlarından olduğunu araştırdım. Üst katlara CAT5 jak ucu takılmıştı o yüzden olabilir mi?
Switch aşağıdaki arkadaş;

Bu serverımız;

Bunda bir sorun yok ama diğerleri 100 MB/sn olarak gözüküyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir Cat 6 ile deneyin.

Uçlarda sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sıkıntı olsa erişim de olmayabilir. Her noktaya eşit miktarda hız gitmeyebilir. Kablolar için zaten Cat6 demişsiniz.

RJ45 jak CAT5-6-7 hepsinde kullanılan jak değil mi zaten? Yanlışım varsa düzeltin ben de öğrenmek adına yazdım.

Son düzenleme:
Uçlarda sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sıkıntı olsa erişim de olmayabilir. Her noktaya eşit miktarda hız gitmeyebilir. Kablolar için zaten Cat6 demişsiniz.
Mesafeden dolayı olabilir mi, en fazla olabilecek mesafe 25 metre. Daha uzun bir Cat6 çekmedik binaya.

Mesafeden dolayı olabilir mi, en fazla olabilecek mesafe 25 metre. Daha uzun bir Cat6 çekmedik binaya.
25 metrelik mesafenin böyle bir fark yaratacağını sanmam. Zaten kabloların belli bir uzunluğa kadar aktarım hızları mevcut. Cat6 100 metre mi, 50 metre mi belli bir mesafeye kadar belirli bir veri akışı sunuyor. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Emin olmak adına siz yine bir araştırın.

25 metre sıkıntı olmaz. Dediğim gibi her noktaya aynı hız gitmeyebilir. Sonuçta hız bölünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…