CAT5 kablodan CAT6'ya geçmek

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, modemle bilgisayarım arasında yaklaşık bi' 50 cm falan var, CAT5 kablo kullanıyorum. Fakat birisi Wi-Fi'e girdiği an olay bitiyor, LoL oynuyorum mesela biri girdi İnstagram'a falan, ping 1000-1200 MS arası oluyor. İnternetim Superonline 8 Mbps 50 GB AKN olan bir internet. Normalde 16 Mbps alacaktım fakat bulunduğunuz noktaya o kadar veremiyoruz dediler biz de bu yüzden bunu almak zorunda kaldık. Fakat malum evde 5 tane telefon var ve çoğu Wi-Fi'a bağlanıyor. CAT6 alsam düzelir mi? CAT5'le farkı nedir? Bir de direk düz CAT6 alsam bağlayabilir miyim modeme falan? Bir farkları yok değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin yaşadığınız sorunun kabloyla alakası yok. İnterneti kullanan kişi sayısı arttığı zaman bant genişliği yetersiz kalıyor. Bunun yegane çözümü aldığınız hız miktarını arttırmak. Eğer Superonline arttıramıyoruz diyorsa başka hizmet sağlayıcılarıyla görüşmenizi öneririm. Kablo değişimi bu sorunu çözmeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…