CAT6 kablo RJ-11 konnektörüne çakılır mı?

U.Altun

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, NetSpeed üzerinden 35Mbps VDSL hizmeti alacağım. Bunun için ankastreden daireye CAT6 kablo çekmeyi düşünüyorum (mesafe 12 metre). Birkaç sorum olacak.
1) Hangi marka CAT 6 kablo önerirsiniz?
2) CAT 6 kablonun bir ucunu ankastreye diğer ucunu RJ-11 konnektörüne çakıp modemde DSL girişine bağlayabilir miyim?
3) Ankastreye ve RJ-11 konnektörüne bağlanıcak kablo renklerinin bir önemi var mı? Hangi renkler olmalıdır?

Soruların tam yanıtlanmayacak ama, dış mekan CAT 6 kablo kullanabilirsin yağmur, rüzgar, güneş gibi etkenlere karşı daha dayanıklı sağlam olacağı için. Ve renklerin tam olarak bir önemi yok sadece ucu çaktığın şekilde ankastreye aynı sıralama ile bağlaman gerek.

Ankastre bina içinde yani rüzgar, güneş ve yağmur gibi etkenlerden etkilenmez kesinlikle. Sadece RJ-11 konnektörüne çakılıp DSL olarak kullanabilir miyim onu öğrenmek istedim.

Son düzenleme:
Dostum bende CAT5 kullanıyorum, evet çakılıyor. Kabloda 6 adet uç olması lazım diye biliyorum, 2 adet ucu ankastreye bağla(mavi beyaz-mavi gibi)diğer uca ise RJ11'i bağla. Ankastreye bağladığın renkler ile RJ11'e bağladığın renk aynı ise sorun olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…