CAT6 kablodan CAT7'ye geçiş sonrası internet hızı düştü

sm0w

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Merhaba önceki bilgisayarımda CAT6 Ethernet kablosuyla Steam'de yaklaşık 300Mbit ile indiriyordum. Şu an yeni PC CAT7 kablo ile 170i geçemiyorum. Ayarlardan bakttım 1 Gbps ayarlı modemim aynı Huawei marka ve LAN2 hariç tüm LAN'ları denedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam kablo olarak ne aldınız? Belki kabloda bir arıza vardır. Çünkü çok saçma geldi gerçekten yaşadığınız durum. Kesinlikle türk telekom vb sitelerde hız testi yapın. Sadece steam ile alakalı bir durum olabilir bu. Belki tesadüfen denk gelmiştir. Cat6 kabloyu tekrar geri takın ve deneyin bakalım 300 hızda indiriyormusunuz diye.

Kablo kaynaklı olduğundan emin olmak için hız testi yapan sitelerden de denemenizi öneririm.

Böyle daha bugün aldım yeni kabloyu.

Eski kablo kayıp olduğu için yeni aldım hocam.

Kablo kaynaklı olduğundan emin olmak için hız testi yapan sitelerden de denemenizi öneririm.

Hocam çok tuhaf bir şey oldu Steam'den şimdi indirme başlattım ve 350'yi gördü ama hemen düştü niye.

Yeni cat kablosunda hiz düşüklüğün sebebi kablo içerisindeki tellerde hasar veya ucundaki bağlantının hasarlı ya da tam yapılmamış olmasından olabilir. Bu özellikle de cat5/cat6 makası ile cat7 ucu takmaya çalıştılarsa olmuş olabilir.

Ayrıca Cat7 ev için kesinlikle gereksiz bir yatırım diyebilirim. Cat6'dan hız ya da ping konusunda bir farkını göremezsiniz. Her ikisi de 1gbps verebiliyor. Asıl dikkat etmeniz gereken kablo üzerindeki kodlama olmalı. ISO ile başlayan ikinci satır.

S/ftp yazıyor.

Superonline kaynaklı da olabilir o zaman. Wi-Fi testlerinde eski hızları alabiliyor musunuz? Ayrıca paket hızınız nedir? 300 Mbps hızı hangi paketten alıyordunuz?

1Gbps hızım var fiber her indirme başlattığımda 300leri görüyor ama sonra 160'lara düşüp stabil kalıyor hocam yani normal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…