CAT6 kabloyla şerit LED bağlamak

IJ3urakPasaI

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. 3 metre şerit LED var elimde bu LED'leri CAT6 kablo ile bağlantı yapsam problem oluşur mu? Maksimum 1 metre CAT6 kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden CAT6 bağlıyorsunuz? Kaliteli bakır kablo kullanmak daha mantıklı değil mi? Yani, asıl anlayamadığım, CAT6'yı nasıl bağlayacaksınız?
Lehim yapacağım 2 şerit lede. Yani sormak istediğim cat6 kablo 12 volt 3 ampere kadar sorun yaşatırmı?

Hocam, CAT6 kablo bağlanmaz iki LED arasına. Normal kablo lehimlersiniz, kalınlığını ve kablonun türünü akıma ve voltaja göre seçersiniz. CAT6 olmaz o iş için. CAT6 kabloyu Ethernet, PoE ya da veri aktarımında kullanabilirsiniz. Şöyle kablolar tercih etseniz daha iyi olur;
Renk seçebilirsiniz. Esnek olsun istiyorsanız, çok damarlı kablo seçin.

Tamam çok teşekkür ederim. Dediğiniz kabloyu kullanacağım. İyi akşamlar.

Cat6 üzerinden 12v aktarabilirsin 1 metrede sıkıntı yapmaz daha uzun mesafelerde sadece volt kaybı yaşarsın

12V çekecektim ama amper miktarı kabloyu ısıtırmı diye düşündüm 0.50 çok damarlı kablo kullandım o yüzden. Teşekkür ederim herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…