CAT6 vs CAT7

kittyy

Decapat
Daha fazla  
Ethernet kablosu alacağım. Max 120 Mbps hız alıyorum. CAT6 hız desteği konusunda fazlasıyla yeterli biliyorum. Belki daha verimli olabilir, daha stabil sonuç veriri diye danışmak istedim. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Ethernet kablosu alacağım. Max 120 Mbps hız alıyorum. CAT6 hız desteği konusunda fazlasıyla yeterli biliyorum. Belki daha verimli olabilir, daha stabil sonuç veriri diye danışmak istedim. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

CAT6 ideal. CAT6 tercih edebilirsiniz.

Hocam Cat6 dahi olsa marka marka kalitesi de farkediyor. Kimisi ekstra korumalı yani Shield ile gelirken kimisi dümdüz plastik kılıfta oluyor. Hatta örgülü modeller falan da var ve kırılma ve bükülmelere karşı ekstra koruma sağlıyor. Hatta kafa kısımları bile kimisinde metal ve daha uzun ömürlü oluyor.

Ama ben bir ara indirim fırsatı yakalayıp 20 metre Cat7 almıştım örkü kablolu, hem sürümü yüksek olduğundan paket kaybını en aza indirmek hem de ilerde fibere falan geçersem yine kullanmaya devam ederim diye.

20 Yıl önceki ne idüğü belirsiz bir kablodan Ugreen CAT 8'e geçtim. 100 Mbps kullanıyorum ve gözle görülür hiçbir değişiklik olmadı. Bence hangisi ucuzsa onu al geç.

Sağlam malzemeden yapılmış bir CAT6 kablo herhangi bir CAT7 kablodan daha uygun seçim olur. Tabi bu 1Gbps hızına kadar internet ağ erişimi için geçerli. Bu sınır altında CAT7 kablo almanın avantajı yok.

Daha hızlı internet varsa veya yerel ağda herhangi bir paylaşım için 1Gbps üzeri hız gerekirse CAT7 kablo tercih edilmeli. Tabi aynı zamanda bilgisayarların, router yada switchlerin de daha yüksek hızı desteklemesi lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı