Çözüldü CAT6e kablolar nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dexrak

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Ventus 2x 3060 12gb
Ryzen 5 5500
GSkill 2x8 16gb 3200 MHz
MSI A520M-A PRO
Bugün bir Ethernet kablosu aldım fakat üstünde CAT6e yazıyordu, internetten baktığımda bazı yerlerde CAT6e diye bir kategori yok diyordu bazı yerlerde ise var diyordu, önceki kullandığım kablom CAT6'ydı ve o bana bir tık daha sağlam geldi bu daha esnek ve yumuşak acaba dolandırıldım mı yoksa gerçekten CAT6e var mı, varsa özellikleri nelerdir? CAT6 ile farkları nelerdir?

Çözüm
CAT6 ve CAT6e kabloları arasındaki farklar;
CAT6:
Frekans: 250 MHz'e kadar
Maksimum Hız: 10 Gbps'ye kadar (ancak 55 metreye kadar mesafelerde)
Kullanım Alanları: Gigabit Ethernet, ev ve küçük ofis ağları
CAT6e:
Frekans: 600 MHz'e kadar
Maksimum Hız: 10 Gbps'ye kadar (daha uzun mesafelerde, genellikle 100 metreye kadar)
Ekstra Özellikler: Daha iyi sinyal kalitesi, daha az parazit
Özetle, CAT6e kablosu, CAT6'ya göre daha yüksek frekanslarda çalışabilir ve uzun mesafelerde daha iyi performans sağlar.
CAT6 ve CAT6e kabloları arasındaki farklar;
CAT6:
Frekans: 250 MHz'e kadar
Maksimum Hız: 10 Gbps'ye kadar (ancak 55 metreye kadar mesafelerde)
Kullanım Alanları: Gigabit Ethernet, ev ve küçük ofis ağları
CAT6e:
Frekans: 600 MHz'e kadar
Maksimum Hız: 10 Gbps'ye kadar (daha uzun mesafelerde, genellikle 100 metreye kadar)
Ekstra Özellikler: Daha iyi sinyal kalitesi, daha az parazit
Özetle, CAT6e kablosu, CAT6'ya göre daha yüksek frekanslarda çalışabilir ve uzun mesafelerde daha iyi performans sağlar.

Çözüm

Yani anladığım kadarıyla CAT6e piyasada gerçekten var ve daha iyi, tekrardan CAT6'ya dönememe gerek yok değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…